15 Ekim 2014 22:17

ABD: Kobanê'de yüzlerce IŞİD'li öldürdük

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kobanê ve çevresinde gerçekleştirdikleri hava saldırılarında "yüzlerce IŞİD militanının" öldürüldüğünü açıkladı.

ABD: Kobanê\'de yüzlerce IŞİD\'li öldürdük
Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kobanê ve çevresinde gerçekleştirdikleri hava saldırılarında bugüne kadar "yüzlerce IŞİD militanının öldürüldüğünü" açıkladı.

AFP'nin haberine göre Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin basına mensuplarına yaptığı açıklamada "IŞİD'in halen kuşatma altındaki stratejik kenti ele geçirme olanağının bulunduğu" belirtildi.

ABD: 18 IŞİD HEDEFİ VURULDU

Amerikan Hava Kuvvetleri, Kobanê'de dün ve bugün düzenlediği hava operasyonlarıyla IŞİD'e karşı 18 hedefin vurulduğunu açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kobanê yakınlarındaki IŞİD'e ait 16 binanın vurulduğu ve hava saldırılarının ABD Merkez Komutanlığı'nın bölgeye konuşlandırılmış bombardıman ve savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Son 24 saatte Irak'ta da IŞİD hedeflerinin vurulduğu açıklandı.

IŞİD, IRAK'TA HAVA SALDIRILARINA RAĞMEN İLERLEDİ

Emekli dört yıldızlı general John Allen ise gazetecilere yaptığı açıklamada IŞİD'in koalisyonun hava saldırılarına karşın önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti ve grubu devirmek için yerel güçlerin katılımının zaman alacağını söyledi.

OPERASYONA İSİM VERİLDİ

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), Irak ve Suriye'de 8 Ağustostan bu yana IŞİD'e karşı yürütülen operasyona 'İçsel Çözüm' adını verdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, 'İçsel Çözüm' adının operasyonun şimdiye kadarki bölümünün yanı sıra gelecek operasyonları da kapsayacağı belirtildi.

CENTCOM yetkilileri, 'İçsel Çözüm' adının, "Irak, Suriye ve bölgenin yanı sıra tüm dünya için tehdit oluşturan terörist örgüt IŞİD'i ortadan kaldırmaya yönelik, ABD ve koalisyon ülkelerin sarsılmaz taahhüdünü yansıttığı için seçildiğini" dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir\'de 3 kişiye Kobanê tutuklaması

SONRAKİ HABER

İstanbul’da Ebola virüsü paniği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...