08 Temmuz 2011 06:43

Toros Gübre’de anlaşma sağlandı

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Toros Gübre’de toplu sözleşme imzalandı. Mersin’deki Toros Gübre Fabrikasında 113, Adana Ceyhandaki fabrikanın bünyesinde ise 103 sendikalıyı ilgilendirilen görüşmeler kazanımla sonuçlandı.Birinci yıl seyyanen 200 TL ikinci yıl ise enflasyon oranında ücret artışının sa

Toros Gübre’de anlaşma sağlandı
Paylaş

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Toros Gübre’de toplu sözleşme imzalandı. Mersin’deki Toros Gübre Fabrikasında 113, Adana Ceyhandaki fabrikanın bünyesinde ise 103 sendikalıyı ilgilendirilen görüşmeler kazanımla sonuçlandı.

Birinci yıl seyyanen 200 TL ikinci yıl ise enflasyon oranında ücret artışının sağlandığı ifade eden Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Mustafa Marangoz, kendilerine yöneltilen en son teklifin 130 TL olduğunu, ancak şube yönetimi olarak 200 TL’nin altında bir artışı kabul etmeyeceklerini söylediklerini kaydetti.

Artışın belirtilenden düşük olması durumunda kesinlikle greve gideceklerini ifade eden Marangoz, basına grev haberinin daha önceden de verildiğini ifade etti. Marangoz, “Ancak anlaşma sağlandı ve iyi bir sözleşme imzaladık” diyerek toplu sözleşmeyi değerlendirdi.

ÖRGÜTSÜZ İŞÇİLERE ÇAĞRI

Toplusözleşme sürecinin sadece parasal olmadığını vurgulayan Marangoz, “Bizim sendikal anlayışımız sadece parasal değildir, mesela taşeronun girmemesini istiyoruz. Sadece bizim değil her iş alanında herkes sendikalı olsun. Bu aynı zamanda taşeron işçiler içinde geçerlidir” diye konuştu.

Marangoz, görüşmelerin 1 ocakta başladığını, 6 oturumun ardından anlaşmayı sağladıklarını kaydetti. Son oturumun 5 Temmuz’da yapıldığını ve toplusözleşmenin imzalandığını dile getiren Marangoz, sendikası ile örgütlü işçilerin güçlü olduğunu kaydetti.

Marangoz, “Özellikle sendikasız arkadaşlara çağrımdır. Gidip kendi iş kollarında ilgili sendikaya üye olmalarını istiyorum. Çünkü bir arada güçlü olmak gerekir” dedi.

İmzalanan sözleşme ile sosyal yardımların sözleşmenin birinci yılında yüzde 7 oranında, ikinci yılında ise ikinci yıl enflasyon oranında artırılması karar altına alındı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saab can çekişiyor

SONRAKİ HABER

Mazlum için kitap çıkarılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...