15 Ekim 2014 18:23

FHKC'den Kobanê ile dayanışma çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), IŞİD saldırılarına karşı Kobanê halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

FHKC\'den Kobanê ile dayanışma çağrısı
Paylaş

Filistin devrimcilerinden de Kobanê halkı ile dayanışma çağrısı geldi. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), IŞİD saldırılarına karşı Kobanê halkıyla dayanışma çağrısı yaptı. FHKC adına Merkez Komite Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Bereket tarafından yapılan açıklamada "Zaferin yolu, halkların birleşik mücadelesinden geçiyor" denildi.

"Tüm Filistinliler ve Arap devrimci güçleri, IŞİD ve onların emperyalist destekçilerine karşı mücadele eden Kürt direnişini desteklemek için güçlerini birleştirmelidir. İçinde bulunduğumuz koşullarda bölge halklarının ortak mücadele zemini bulunmaktadır ve birleşik halk mücadelesi zafer getirecektir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada Suriye bütünlüğünün desteklendiğine dikkat çekildi.

"Kürt savaşçıların, kadın erkek ayrımı yapmadan, emperyalist güçler ile müttefikleri ve bölgedeki temsilcileri tarafından yaratılan, silahlandırılan ve desteklenen irticai gruplara karşı savaştıklarını" söyleyen Bereket, IŞİD'in Kobanê'ye ABD silahları ile saldırmasının rastlantı olmadığını da sözlerine ekledi. Bereket; "Kürt direnişinin her düzeydeki mücadelesinde, özellikle kadın savaşçıların aldığı rol ve liderlik, kahramanca bir fedakarlık örneği sunuyo." dedi.

Kobanê'yi destek eylemlerinde Türkiye'de katledilen direnişçileri de hatırlatan Bereket, özgürlük için savaşan Filistinli savaşçıların Kürt direnişçiler ile aynı siperde mücadele ettiklerini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt özgürlük savaşçıları için Filistinli devrimcilerin desteğinin uzun bir tarihi var. Düşmanımız ortak, emperyalizm… Bölgedeki terörün asıl kaynağı olan emperyalizme, siyonizme ve vahşi irticai güçlere karşı durmamızı ve zafer kazanmamızı sağlayacak olan halklarımızın birleşik mücadelesidir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cüneyt Özdemir Kanal D haberde

SONRAKİ HABER

Iğdır\'da 6 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...