15 Ekim 2014 18:08

Almanya’da makinistler greve çıktı

Makinistler Sendikasının (GDL) çağrısıyla dün demir yollarında başlayan grev ülke genelinde etkili oldu. 14 saat süren grev boyunca şehirler arası trenlerin çoğu sefere çıkmadı.

Almanya’da makinistler greve çıktı
Paylaş

Almanya'da Makinistler Sendikasının (GDL) çağrısıyla bugün demir yollarında başlayan grev ülke genelinde etkili oldu. 14 saat süren grev boyunca şehirler arası trenlerin çoğu sefere çıkmadı. Grevin etkisinin perşembe günü de sürmesi bekleniyor.

Grev boyunca yolcu taşıyan trenlerin yanı sıra yük trenleri de sefere çıkmadı. Makinistler Sendikası Genel Başkanı Claus Weselsky yaptığı açıklamada Alman demir yollarıyla (Deutsche Bahn) yaptıkları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine uyarı grevine çıkmak zorunda kaldıklarına belirterek, işveren tarafını uzlaşmaya çağırdı. Weselsky, “Demir yolları yönetim kurulu bize karşı tam anlamıyla küstahça davranıyor” dedi. GDL sendikası, makinistlerin ücretlerine yüzde 5 zam yapılmasını ve haftalık çalışma sürelerinin iki saat azaltılmasını talep ediyor. Ayrıca trenlerde görev yapan bilet kontrolcüleri ve restoran görevlilerinin de çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Ancak Alman Demiryolu ve Ulaşım Çalışanları Sendikası (EVG) sendikası buna itiraz ediyor. Alman Demiryolları yönetimi ise sendikanın taleplerine bugüne kadar somut bir yanıt vermiş değil.

TİS görüşmelerinde bir uzlaşmaya sağlanmaması üzerine makinistler daha önce üç kez uyarı grevine çıkmıştı. En son yapılan 9 saatlik grevde 2 bin 500’e yakın yolcu treni ve 160 yük treni sefere çıkmamıştı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Evet yapabiliriz’den ‘Hayır yapamıyoruz’a

SONRAKİ HABER

İstanbul\'daki 22 Temmuz Operasyonu\'nda ilk tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...