15 Ekim 2014 17:47

‘Türkiye bazı tesisleri kullanmaya izin verdi’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin koalisyonun çok değerli bir üyesi olduğunu ve koalisyonda girişimlerde bulunmaya söz verdiğini söyledi. Türkiye’nin bazı tesislerin kullanımına izin verdiğini belirten Kerry, “Bu konuda ayrıntılara girmenin gereği yok” diye konuştu.

‘Türkiye bazı tesisleri kullanmaya izin verdi’
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin koalisyonun çok değerli bir üyesi olduğunu ve koalisyonda girişimlerde bulunmaya söz verdiğini söyledi. Türkiye’nin bazı tesislerin kullanımına izin verdiğini belirten Kerry, “Bu konuda ayrıntılara girmenin gereği yok. Ancak ne yapıp yapmayacakları konusunda herhangi bir uyuşmazlığın olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.

Kerry Paris’te bir basın toplantısı düzenledi. Kerry, toplantıda kendisine yöneltilen, “ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice, Türkiye’nin askeri üslerin kullanılmasında görüş birliğine vardığını söyledi, Türk yetkililer inkar etti. Bu arada PKK’yi bombalamaya başladılar, bu da IŞİD’e karşı mücadeleyi zayıflatabilir. Türkiye’nin somut politikası nedir?​” sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye ile görüşmelerde herhangi bir uyuşmazlık yaşanmadığını vurguladı. Türkiye’nin koalisyon içinde alacağı sorumlulukları zaman içerisinden kendisinin daha net bir şekilde belirleyeceğinden emin olduğunu dile getiren Kerry, Türkiye’nin muhalifleri ağırlamak, eğitmek ve donanım desteği sunmanın yanında bazı tesislerin kullanımına izin verdiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Êzidi çocuklara Türkçe eğitim!

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı: Tecavüz girişimi engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...