15 Ekim 2014 16:56

'Eşimin dayısının 3 çocuğu IŞİD'le savaşıyor'

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, eşinin dayısının 3 çocuğunun fiilen IŞİD’e karşı çarpıştığını söyledi.

\'Eşimin dayısının 3 çocuğu IŞİD\'le savaşıyor\'
Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, eşinin dayısının 3 çocuğunun fiilen IŞİD’e karşı savaştığını söyledi.

Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve içine eklenen Ceza Muhakemesi Kanununda ve Türk Ceza Kanununda bazı değişiklikler öngören teklifi eleştiren Tan, hükümetin Meclis'e yeni Terörle Mücadele Yasası sevk ettiğini söyledi. Tan, “Türkiye demokratikleşecek, yeni anayasa yapılacak, Terörle Mücadele Yasası kaldırılacak derken tekrar başa döndük. Nereye döndük,12 Eylül dönemine, Tansu Çiller dönemindeki yasalara döndük.”dedi.

Adalet Bakanı ve hükümet yetkililerinin, ‘Bunların hiçbirinin güvenlik tedbirleriyle alakası yok’ dediğini hatırlatan Tan, “Neyle alakası var? Güvenlik paketi, güvenlik torbası değil, peki şeker çuvalı mı? Eğer sen İngiltere, Fransa, Almanya, AB kriterlerindeki tüm demokratikleşme yasalarını getir, bunu da getir, sonra da bizi Taksim meydanında as, için rahat olsun. Biz de bu bayramın, demokrasi bayramının kurbanı olalım. Getir bunları, iki paketi de beraber koy. Türkiye’nin bu kaostan çıkmasının tek yolu var, radikal, cesur bir demokratik hamle, adım. Ne zaman bugün, bu gece. Bunu yapamazsa, bu iş tekrar geriye saracak. Bu ülke yanarsa da hepimiz yanacağız."

MHP’nin fikirlerine katılmadığını, fakat bu eylemlerde MHP kitlesinin sokağa çıkmama yönünde gösterdiği iradenin de görülmesi gerektiğini belirten Tan, “Bugün Türkiye’nin her şehrinde MHP’nin ideolojisini, bayrağını, hareketlerini öne çıkartarak kitleler sokağa çıksa, veya çıkartılsa ki, çıkartmak isteyenler var ki çıktılar bunlar, Sayın Bahçeli veya diğer siyasiler de bunun önünü açsa Türkiye’de iç savaş çıkar. Bunun hiç kimseye faydası yok. Bu ülke hepimizin bunun kimseye faydası yok, yanarsa hepimiz birlikte yapacağız. Sayın Bahçeli’nin siyasi fikirlerine katılmıyorum, MHP’nin siyasetini doğru bulmuyorum ama bunu da görmek lazım” dedi.

Bir gazetecinin, ‘HDP sokağa çıkma konusunda hata mı yaptı?​’ şeklindeki soruya Tan, “Hata değil eksik. Kasıt yok, hata yok” ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir siyasi parti liderinin bile kullanmaması gereken bir üslupla “PKK da bir IŞİD de bir” dediğini söyledi. Tan, “PKK ile müzakere ediyorsun, dağdan indirmeye çalışıyorsun, ‘dağda gezeceğine ovada siyaset yapsın’ diyorsun. Önüne koyduğun yol haritası bu değil mi? Bunu söylerken bu dili nasıl kullanıyorsun. İnsanlar 1 aydır gece yatamazken, çocukları IŞİD’e karşı savaşırken, benim eşimin üç tane dayısının çocuğu iki erkek bir kız bugün orada fiilen çarpışıyor, benim eşim yatamazken bunu nasıl kullanıyorsun. ‘Kobani’nin Diyarbakır ile ne alakası var’ diyorsun. Alakası bu kadar, benim eşimin üç tane dayısının çocuğu orada. Bu dil üslup düzelsin diyorsak, herkes böylesine hassas bir dönemde ağzından çıkan her kelimeyi, attığı her adımı tartacak” diye konuştu. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Senoz Vadisi\'nde yargı HES’e bir kez daha izin vermedi

SONRAKİ HABER

\'Şike davası\'nın yeniden görülme tarihi belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...