15 Ekim 2014 15:56

Hükümetle görüşen HDP heyeti Kandil ve İmralı'ya gidiyor

Kobanê eylemleri sonrasında HDP'nin İmralı heyeti bugün hükümetle önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Heyet, hafta sonu Kandil'e, 21 Ekim tarihinde de İmralı'ya giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirecek.

Hükümetle görüşen HDP heyeti Kandil ve İmralı\'ya gidiyor
Paylaş

 Kobanê eylemleri sonrasında HDP'nin İmralı heyeti bugün hükümetle önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Heyet, hafta sonu Kandil'e, 21 Ekim tarihinde de İmralı'ya giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirecek.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP İmralı heyeti bugün hükümet yetkilileri ile Kobanê protestoları sonrası yaşananlar ve çözüm sürecine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Buldan, "Kobanê meselesi başta olmak üzere, çözüm sürecinin geldiği noktayı masaya yatırdık. Görüşmeler bu iki nokta üzerinden gerçekleştirildi. Hükümet yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, Sayın Öcalan'ı ziyaret edeceğimiz günü belirlerken, Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile görüşmenin de doğru ve olumlu olacağını düşündük. Bu karara yaptığımız görüşme sonucunda vardık" dedi.

Hükümet yetkilileri ile Kobanê eylemleri sonrası hükümetin tutumu, polisin yaklaşımı ve sokakta yaşanılanlara dair dil, üslup meselelerini tartıştıklarını belirten Buldan, "Bu süreçte herkesin diline, üslubuna, yaklaşımına dikkat etmesi gerektiğini ilettik. Yine müdahaleler konusunda pervasızca bir yaklaşımın olduğunu ifade ettik. Bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyledik" dedi. Hükümet yetkilileri ile karşılıklı yapılan görüşmenin, diyalogun olumlu geçtiğini belirten Buldan, önümüzdeki günlerde hükümet yetkililerinden olumlu adım atmalarını beklediklerini söyledi.

SÜRECİN KADERİ BELİRLENİYOR


Ayrıca heyet, hafta sonu Kandil'e ardında da 21 Ekim'de İmralı'ya giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek. Kobanê kuşatmasının devam ettiği, Kobanê eylemlerinin yangın yerine döndüğü ve hükümetin bu eylemlerden dolayı Kürt siyasetini sert bir dil ile eleştirdiği bir dönemde büyük önem taşıyan görüşmelerde çözüm sürecinin kaderi belirlenecek. KCK yetkilileriyle yapılacak görüşmelerde özellikle yaşanan eylemler ve hükümetin tavrının ele alınması beklenirken, İmralı görüşmelerinde ise, daha çok Öcalan'ın devlet heyetiyle yaptığı görüşmeler ve sürecin gidişatına ilişkin görüş alış verişinde bulunması, daha doğru Öcalan'ın bu konudaki görüşlerinin alınarak ilgili yerlere iletilmesi bekleniyor. Ayrıca çözüm sürecine ilişkin yol haritası tartışmaları sürerken hükümetin meclise sevk ettiği yeni şiddet yasası konusunun da her iki görüşmede masada olması bekleniyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

HDK’den Barış ve Demokrasi Konferansı

SONRAKİ HABER

Hastanede çocuğa tecavüz skandalında sağlık sistemi uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...