15 Ekim 2014 14:10

‘Bir duvar yazısı çektirdi bana bu filmi’

51.Altın Portakal uzun metraj ulusal film yarışmasında yarışan Aysim Türkmen’in yönetmenliğini yaptığı “Çekmeköy Underground” filminin galası yapıldı.

‘Bir duvar yazısı çektirdi bana bu filmi’
Paylaş

Yunus BOZTEPE
Antalya

51.Altın Portakal uzun metraj ulusal film yarışmasında yarışan Aysim Türkmen’in yönetmenliğini yaptığı “Çekmeköy Underground” filminin galası yapıldı. İstanbul’un kozmopolit yapısına dem vuran zengin-fakir, patron-işçi ikilemlerinin ortasında gecekonduları sitelerden ayıran uzun duvarlı mahallelerdeki gençlerin yaşantısını anlatan film seyirci tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Konusu itibari ile bir ikilemi bir ötekileşmeyi ele alan film toplumsal bir konuya da parmak basmış oldu. Bir şehir antropoloğu olan yönetmen Türkmen, bu filmi çekmeye bir duvar yazısını gördükten sonra karar vermiş. ''Bu sadece İstanbul’da olan bir durum değil. Dünyanın bir çok kozmopolit şehrinde böyle hayatlar böyle ötekiler var. Bende filmim ile ötekileştirmeyi eleştiriyorum. Filmimi mesleğimden dolayı bir gün İstanbul’da gezerken bir site duvarında yazan “Bu duvarı delmek istiyoruz” yazısını gördükten sonra çekmeye karar verdim”.

Filmini Çekmeköy’de çekmediğini belirten yönetmen, Artık Çekmeköy’de böyle gecekondu mahallelerinin kalmadığını, bu yüzden filmini İstanbul’un farklı semtlerinde çektiğini söyledi. Aysim Türkmen film gösteriminin ardından Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde aralarında Ulusal Uzun Metraj’ film yarışma kategorisinde yer alan 9 filmin yönetmeninin de yer aldığı 15 isim sansüre karşı ortak hazırladığı bildiriyi okudu.

İlk olarak Yönetmen Murat Düzgünoğlu tarafından okunan metin festival boyunca imzacılar tarafından her film söyleşisi öncesi okunmaya devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

‘Filmlerimi tiyatro oyunu gibi çekiyorum’

SONRAKİ HABER

‘Sorun kanunlardan kaynaklanıyor, insanlardan değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...