14 Ekim 2014 19:56

Aydın'da EMEP'lilere açılan 1 Mayıs davasında beraat

Aydın'da 1 Mayıs için stant açıp bildiri dağıtarak Aydın halkını 1 Mayıs'a davet eden Emek Partisi üyelerine polisin müdahalesi sonrası açılan davada berat kararı çıktı.

Aydın\'da EMEP\'lilere açılan 1 Mayıs davasında beraat
Paylaş

Aydın'da  1 Mayıs için stant açıp bildiri dağıtarak Aydın halkını 1 Mayıs'a davet eden Emek Partisi üyelerine polisin müdahalesi sonrası açılan davada berat kararı çıktı.

25 Nisan günü stant açıp 1 Mayıs bildirisi dağıtan EMEP üyelerine polis stantta bulunan Tekel işçilerine ait "4-c'ye Hayır, Ölmek var dönmek yok" yazılı fotoğrafın yasak olduğu gerekçesiyle müdahale etmiş, EMEP üyeleri bu kanunsuzluğa karşı çıkınca EMEP üyeleri Abdurrahman Saran,Yoldaş Taş, Tahsine Saran ve Yunus Naci Emek hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme,görevli polis memuruna kimlik vermeme ve görevli memurlara karşı mukavemet" iddiasıyla dava açılmıştı.

Açılan davanın ilk duruşması bugün Aydın 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma salonuna sivil polislerin girmek istemesi üzerine salondakiler itiraz edince polis memurları dışarı çıkarıldı.

Mahkemede savunma yapan  Abdurrahman Saran "25 Nisan'da Sevgi Yolunda bulunan güzergahta 1 Mayıs'a çağrı amacıyla stant açtıklarını ve bildiri dağıttıkları sırada polis ekiplerinin stanta gelerek üzerinde"4-C'ye Hayır,ölmek var dönmek yok" yazılı dövize savcılık kararınca el koyacaklarını belirtmeleri üzerine,bu yapılanın partimizin faaliyetlerine karşı baskı oluşturmak ve partimiz üzerinden Aydın'da bulunan emek ve demokrasi güçlerine gözdağı vermek amacıyla yapılmış olan son derece keyfi bir müdahaledir." dediğini belirtti.

Daha sonra söz alan EMEP İl Başkanı Tahsine Saran "Polisin partimizin 1 Mayıs için açtığı stanta gelip üzerinde "4-C'ye Hayır,ölmek var dönmek yok" yazılı dövize el koymak istemesinin nedeninin pankarttaki 4-C’yi ‘T.C'ye Hayır’ anladığından el koymaya çalıştığını anladık, Aydın emniyetinin bu tutumu partimiz üzerinde baskı oluşturmaya çalışmaktır" dedi.

EMEP üyeleri Yoldaş Taş ve Yunus Naci Emek'de kendilerine ithaf edilen suçu işlemediklerini ve
iddianamenin Aydın'da gerçekleştirdikleri politik faaliyetlerine yönelik baskı oluşturmak amacıyla
yapıldığını belirtip,belirtilen suçu kabul etmediklerini belirtti.

Mahkeme ilk celsede almış olduğu kararda EMEP üyeleri hakkında beraat kararı verdi.

Mahkeme kararında "TCK'nun 265 ve devam eden maddelerinde,düzenlenen görevi yaptırmamak için direnme suçunun oluşabilmesi için darp, cebir veya tehditle müdahalede bulunulmasın gerektiği, olayda sanıkların kimliklerini ibraz etmemek şeklinde gerçekleşen eylemlerinin pasif direniş şeklinde olmasının suç teşkil etmediği ve sanıkları hakkında beraat kararı verilmiştir" denildi. (Aydın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê direnişine destek eylemleri sürüyor

SONRAKİ HABER

IŞİD stratejisi yeniden masada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...