08 Temmuz 2011 04:55

AKP krizde ısrarcı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu belirterek, çözüm önerisi sunmadan CHP ve BDP'ye tavırlarını gözden geçirme ve meclise dönme çağrısı yaptı.  Başbakan

AKP krizde ısrarcı
Paylaş

'MAYINLARLA DOLU ALANDA SİYASET YAPIYORUZ'

Sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunu ısrarla vurgulayan Çiçek, sorunların çözümü için mekanizmalar olduğunu, bunların iç tüzükte belirtildiğini bunları işletmek gerektiğini vurguladı. Anayasa değişikliği konusunda bütün kesimlerin uzlaşı içerisinde olduğunu ve sorunların anayasal kaynaklı olduğunu vurgulayan Çiçek, "Yüzde 95 temsile sahip parlamento bu değişikliği yapmanın yeridir. Bunu yapmazsak bu gün yarın başka bir sorun çıkacak. Mayınlarla dolu alanda siyaset yapıyoruz. Nereye basarsak patlar endişesi taşıyoruz. Bundan kurtulmanın yolu birlikte yeni bir anayasa yapmaktır. Kürt meselesinin olduğunu biliyoruz, bu da birlikte çözülecek bir konudur. Bunların hepsi meclis içi çalışma dönemi başlatmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Çiçek, yaşanan tablonun üzücü olduğunu vurgulayarak, çözüm önerisi sunmadan BDP ve CHP'ye çağrı yaptı. Çiçek, "Yarın TBMM'de 61. hükümetin programı okunacak. CHP yok. Halkın seçtiği BDP yok. Bu hoş değil. Milleti daha fazla üzmeye hakkımız yok. Başta CHP olmak üzere BDP'yi kararlarını gözden geçirmeye ve olumlu başlangıç yapmaya, yeni bir sayfa açmaya davet ediyorum. Bu çatı, sorunların çözüldüğü çatıdır. Her türlü meseleler burada konuşulup karara bağlanmalıdır" dedi. (ANKARA)


'KENDİ KAZDIKLARI KUYUDAN ÇIKSINLAR'

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basına kapalı olarak gerçekleştirilen AKP Grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, gazetecilerin Kılıçdaroğlu'nun "Teminat bekliyoruz" sözünü anımsatması üzerine öncelikle "Ne teminatı" diye sordu. "Tutuklu vekillerin serbest bırakılması konusunda bir teminat beklentisi" olduğunun belirtilmesi üzerine ise Erdoğan, "Yargı teminat veriyorsa buyursunlar alsınlar. Teminat verme yetkimiz yok" yanıtını verdi. Erdoğan ayrıca yarın Hükümet programının TBMM Genel Kurulu'na okunması öncesi CHP'li vekillerin yemin etmelerini bekliyor musunuz" sorusu üzerine ise "Kendileri bilirler" dedi. Ayrıca Başbakan Erdoğan'ın basına kapalı grup toplantısında, "yemin krizi"ne ilişkin "Kendi kazdıkları kuyudan çıksınlar. Meclise gelip yemin etsinler" dediği öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

MMO: Arkadaşlarımıza ve demokrasiye sahip çıkıyoruz

SONRAKİ HABER

Şike soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...