07 Temmuz 2011 13:18

MMO: Arkadaşlarımıza ve demokrasiye sahip çıkıyoruz

Makine Mühendisleri Odası Merkez Öğrenci Örgütlülüğü, yaptığı yazılı açıklamayla başta komisyon üyeleri Önder Ova olmak üzere birçok arkadaşlarının Mersin Üniversitesi'nden çeşitli gerekçelerle atılma, uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezaları almasını eleştirdi. Vekilliği düşü

MMO: Arkadaşlarımıza ve demokrasiye sahip çıkıyoruz
Paylaş

Makine Mühendisleri Odası Merkez Öğrenci Örgütlülüğü, yaptığı yazılı açıklamayla başta komisyon üyeleri Önder Ova olmak üzere birçok arkadaşlarının Mersin Üniversitesi'nden çeşitli gerekçelerle atılma, uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezaları almasını eleştirdi. Vekilliği düşürülen Hatip Dicle'ye ve Metin Lokumcu protestoları sırasında tutuklanan 33 kişiye de sahip çıktığını belirten MMO, AKP'nin antidemokratik uygulamalarını kınayarak arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve öğrencilik haklarının geri verilmesini talep etti.

12 Haziran genel seçimleri öncesi MMO'nun Mersin Şubesi'ne kayıtlı öğrenci üyesi ve merkez öğrenci komisyonu üyesi Önder Ova'nın demokratik hakkını kullanarak BDDK başkanını protesto etmesi sonrası YÖK'ten atılma cezası aldığını belirten MMO, Mersin Üniversitesi'ndeki birçok arkadaşlarının da benzer gerekçelerle 1 aydan 1 döneme kadar uzaklaştırma, kınama, uyarı gibi cezalar aldıklarını ifade etti.  Hopa'da polis saldırısı sonrası öldürülen Metin Lokumcu için düzenlenen protesto gösterilerine katılan Metalurji-Genç üyesi Ö. Çağdaş Ersoy’un da aralarında bulunduğu 33 kişinin tutuklandığını hatırlatan MMO, Hatip Dicle'nin meclise girmesini engelleyen sürecin de AKP'nin aynı zihniyetinin ürünü olduğunu belirtti.

AKP'nin Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile Mesleki Hizmetleri Genel Müdürlüğü, mühendis, mimar, şehir plancılarının ve bu meslek dallarındaki öğrencilerin örgütü TMMOB’yi özelleştirme, piyasalaştırma süreçleri karşısında ses çıkaramaz konuma getirmeyi ve ayak bağı olmasını engellemeyi hedeflediğini açıklayan MMO, "Meslek alanlarına hapsedilip, bir adım dahi dışarıya atmamızı istemeyenlerin yapmak istediklerini biliyor ve onların istediklerini yapmıyoruz, yani susmuyoruz" dedi.

"Ülkenin sürüklendiği baskı ortamından ve 9 yıldır daha da hızlı şekilde tırmanan 'ileri demokrasi' adındaki halk düşmanı, demokrasi düşmanı ve kardeşlik düşmanı politikalardan duyduğumuz rahatsızlığı bir kez daha dile getiriyoruz" diyen MMO,  mezun olmasına ramak kala YÖK’ten atılma cezası alan komisyon üyeleri Önder Ova’ya ve diğer mağdur Mersin Üniversitesi öğrencilerine, Ankara’daki tüm ileri(!) demokrasi mağduru tutuklulara ve Hatip Dicle’ye sahip çıktıklarını ve bu konuda taraf olduklarını ifade etti.

MMO, baskı ve sindirme uygulamalarının bir an evvel son bulmasını, halkın temsilcisi olarak gördüğü Hatip Dicle ve benzeri örneklerin önündeki engellerin kaldırılmasını, tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve arkadaşlarının eğitim haklarının geri verilmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye gençliğinin özgürlük orkestrası

SONRAKİ HABER

AKP krizde ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...