14 Ekim 2014 17:21

Madımak eylemine trafik cezası

İzmir’de Sivas Katliamının yıl dönümünde yapılan eyleme katıldığı gerekçesiyle Ege 78’liler Derneği Başkanı ve Tükenmez dergisinin İzmir Temsilcisi Servet Ali Çınar’a, 356 TL trafik cezası kesildi. 2 Temmuz’da Basmane Meydanı’nda toplanan ve Konak Meydanı’na yürümek isteyen kitleye polis müdahale etmiş, 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Madımak eylemine trafik cezası
Paylaş

Bahri KARATAŞ

İzmir’de Sivas Katliamının yıl dönümünde yapılan eyleme katıldığı gerekçesiyle Ege 78’liler Derneği Başkanı ve Tükenmez dergisinin İzmir Temsilcisi Servet Ali Çınar’a,  356 TL trafik cezası kesildi. 2 Temmuz’da Basmane Meydanı’nda toplanan ve Konak Meydanı’na yürümek isteyen kitleye polis müdahale etmiş,  9 kişi gözaltına alınmıştı.

Müdahale sırasında polis tarafından darp edilen Ege 78’liler Derneği Başkanı ve Dergi Temsilcisi Çınar hakkında ise, ‘2911 sayılı Kanun’a muhalefet, görevli memura mukavemet (etkin direnme), kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı. Çınar’a, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından, ‘2918 sayılı Kanun’un 14’üncü maddesini ihlal ettiği’, trafik levhalarını engellediği gerekçesiyle 356 TL idari para cezası kesildi.

‘ALEVİ DEĞİLSİN, KÜRT DEĞİLSİN NE İŞİN VAR BURADA?​’

Konuyla ilgili konuşan Çınar, anmanın olduğu gün temsilcisi olduğu dergi adına orada görevli olduğunu, 20’ye yakın çevik kuvvet polisinin ‘Alevi değilsin, Kürt değilsin, senin ne işin var burada? diyerek kendisini darbettiğini bu da yetmezmiş gibi 356 lira para cezası kesildiğini söyledi. Hem demokratik hakkını kullanmak, Sivas’ta aydınları yakanları lanetlemek, hem de temsilcisi olduğu dergiye haber yapmak için her yıl yürüyüşün olduğu yere gittiğini belirten Servet Ali Çınar şunları kaydetti: “ Ben polise direnmedim, taş atmadım, kola şişesi atmadım. Polise etkin direnecek bir durum olmadı. Polis zaten yolun açılmasını bekleyen kitleye saldırdığı için herkes dağılmış oldu. Polis, oradaki kamera görüntülerini izleyip, fotoğraflardan benim hakkımda soruşturma başlattı.”  Çınar kesilen para cezasının iptali için mahkemeye başvuracağını belirtti. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eşini yaralayan koca hâlâ serbest!

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...