14 Ekim 2014 14:39

Türk-İş başkanından milliyetçi kışkırtma

Suriyeli işçilere yönelik yabancı düşmanlığını kışkırtan sözler söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Suriyeli işçilerin çalışma hayatına katılmasına karşı olduklarını söyledi.

Türk-İş başkanından milliyetçi kışkırtma
Paylaş

Suriyeli işçilere yönelik yabancı düşmanlığını kışkırtan sözler söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Suriyeli işçilerin çalışma hayatına katılmasına karşı olduklarını söyledi. Kobanê eylemlerini yapanlar için de AKP’nin açıklamalarını tekrarlayan Atalay, “Öncelik olarak ülkemin çıkarları daha sonra işçilerin çıkarları” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan istişare toplantısına katıldıktan sonra Abant’a gelerek Türk-İş Başkanlar Kuruluna katılan Atalay, toplantı öncesi basına açıklama yaptı. Kobanê eylemlerine ilişkin, eylemlere saldıran polisi değil, IŞİD’i protesto edenleri suçlayan Atalay: “Bunlar maşalar, bunların ipuçları yurt dışında. Ülkemiz Suriye ve Irak gibi karıştırılmak isteniyor. Bunlara kitle örgütleri olarak izin vermememiz gerekiyor. Öncelik olarak ülkemin çıkarları daha sonra işçilerin çıkarları. Ülkem yoksa ne işçi var, ne işveren var” diye konuştu.

Türkiye’nin çatışmaların yaşandığı bölgeye 4 milyar dolara yakın para harcadığını ileri süren Atalay, “Bu milletimizin parası. Her sıkıntı olduğunda herkes bu ülkeye geliyor. Yarın bu ülkede bir sıkıntı olduğunda bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Biz hiçbir yere gidemeyiz. Hiç kimse de bizi kabul etmez” dedi.

Suriyeli sığınmacıların iş hayatına katılacak olmalarına da tepki gösteren Atalay, şöyle konuştu: “Türkiye’de yeteri kadar işsiz var. İşsizlere bir çare bulalım sonra Suriyelilere bakalım. Biz önce Türkiye’de kendi evimizin içini halledelim. Evin dışındakileri daha sonra halledelim.” (BOLU)

ÖNCEKİ HABER

\'Örgütsüz, kuralsız çalışmaya karşıyız\'

SONRAKİ HABER

Baluken: Balistik raporları kamuoyundan gizleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa