14 Ekim 2014 14:25

Kadınlar kendilerine yapılan saldırıları kınadı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’li kadınlar IŞİD protestolarında kadınlara dönük saldrılara karşı basın açıklaması gerçekleştirdiler. KESK Genel Merkezinde yapılan açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de katıldı.

Kadınlar kendilerine yapılan saldırıları kınadı
Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’li kadınlar IŞİD protestolarında kadınlara dönük saldrılara karşı basın açıklaması gerçekleştirdiler. KESK Genel Merkezinde yapılan açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de katıldı. Emek- meslek örgütlerinden kadınlar Polislerin ve ırkçı grupların kendilerine dönük saldırılarını kınayarak Kobanê’de yaşanan kadın katliamlarına, tacizlere, tecavüzlere sessiz kalamayacaklarını, Ortadoğu ve dünya kadınlarıyla dayanışma amacıyla her zaman sokaklarda olacaklarını belirtti.

Muhafazakar anlayışın kadının sokağa çıkması yerine evde oturmasını talep ettiğini söyleyen kadınlar, iktidarın da bu anlayışla hareket ettiğini ifade etti. Özgürlük mücadelesi veren kadınların sokakta olmaya devam edeceğini dile getiren kadınlar tüm Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın ve eşitliğin tarafı olacaklarını söylediler.

‘TALEBİMİZ BARIŞ TALEBİDİR’

Kadınlar adına açıklamayı yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy yetkili ağızların kadına şiddeti kışkırtıcı konuşmalar yaparak örgütlü kadınların hedefe konduğunu ifade etti. İktidarın Ortadoğu’da IŞİD’i ülkede de ırkçı, faşist grupları kullanarak, polislere sınırsız yetkiler tanıyarak, hukuku ele geçirerek ülkeyi kutuplaştırmaya çalıştığını söyleyen Atasoy “Bizler demokratik ve kadın özgürlükçü bir model olan Kobanê’nin yanında olduğumuzu duyurmak için demokratik haklarımızı kullanarak sokağa çıktık. Bizim talebimiz barış talebidir. Ancak hem Atatürk Havalimanı’nda kadınların protestoları şiddetle bastırılmaya çalışılmış hem de bölgedeki hastanelerde sağlık emekçileri sabah baskınlarıyla kolluk kuvvetlerinin tacizine ve tehdidine maruz kalmıştır. Kadınlar yaptıkları eylemlerde polis şiddeti dışında ırkçı saldırılara da uğramıştır” dedi. Şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmayıp, eril zihniyete boyun eğmeyeceklerini söyleyen Atasoy Hükümeti, ülkeyi geriye götüren yasalar yapmak yerine barış, demokrasi ve eşitlik sağlayan adımlar atmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, Öcalan\'ın sükûnet mesajını okudu

SONRAKİ HABER

\'Örgütsüz, kuralsız çalışmaya karşıyız\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...