14 Ekim 2014 07:11

Asasız Musa ekibinden Kobanê’ye destek

Yönetmen Aydın Orak, Kobanê’ye destek vermek için bugün Altın Portakal’da gösterilecek filmine Kobanê tişörtleriyle katılacak.

Asasız Musa ekibinden Kobanê’ye destek
Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul


Yönetmen Aydın Orak, Kobanê’ye destek vermek için bugün Altın Portakal’da gösterilecek filmine Kobanê tişörtleriyle katılacak.
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde özel gösterimini yapacak olan Asasız Musa filminin yönetmeni Orak ve film ekibinden Şenay Aydın, Murat Hasarı bugün seyircilerin karşısına Kobanê tişörtleriyle çıkacak. Yönetmen Aydın Orak, “gönlümüz Kobanê’de. Bugün Kobanê için sokaklarda olan milyonlarca insanla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için bu kararı verdik” diyor. Türkiye’nin en önemli film festivali olan Altın Portakal’da Kobanê sessizliğine de atıf yapan Orak, böyle büyük bir festivalin gündemine Kobanê’yi almasını sağlamayı amaçladıkları için bu eylemi gerçekleştireceklerini söylüyor.
3 Ekim’de vizyona giren ‘Asasız Musa; 1992’de Diyarbakır’da öldürülen Kürt aydın Musa Anter’in hayatını anlatıyor. Yönetmen Aydın Orak’ın ilk uzun metrajlı filminde Anter’in üç çocuğu da rol aldı. Film 3 Ekim’de sinemalarda olacak. Kürt aydın Musa Anter’in yaşamındaki dönüm noktalarını metaforik bir dille anlatan Yönetmen Aydın Orak’ın ilk uzun metraj sinema filmi “Asasız Musa” tamamlandı.
Katledilen Kürt Bilgesi Musa Anter’in hayatını, 6 yıldır tiyatro sahnesinde canlandıran Yönetmen-Oyuncu Aydın Orak,  Anter’in, politik esprilerini,  mücadelesini, halklar arasında adeta barış köprüsü örercesine kurguladığı yaşamını ve katledilişini beyaz perdeye taşıdı.
Asasız Musa, bugün Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında AKM Aspendos Sinema Salonu’nda saat 13.00’te gösterilecek. Gösterime Yönetmeni Aydın Orak’ın yanı sıra film ekibinden Şenay Aydın ve Murat Hasarı da katılacak.

ÖNCEKİ HABER

Kobanê eylemleri hükümete idamı hatırlattı

SONRAKİ HABER

‘TCK’den bu maddeler kaldırılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...