13 Ekim 2014 15:45

İşçi, alacağının peşinde

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren taşeron İŞKAYA AŞ firmasının işçileri alacaklarının peşinde. Firmaya ihtarda bulunan işçiler, alacaklarının ödenmesi için 1 hafta süre tanıdı.

İşçi, alacağının peşinde
Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren taşeron İŞKAYA AŞ firmasının işçileri alacaklarının peşinde. Firmaya ihtarda bulunan işçiler, alacaklarının ödenmesi için 1 hafta süre tanıdı. Kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti, iyi aylık yemek ücreti ve ağustos ayına ait 3 günlük çalışma ücretleri ödenmeyen işçilerin toplam alacağı 500 bin lirayı buluyor.

130 işçi bugün Gayrettepe’de bulunan Türk Telekom 1. Bölge Müdürlüğü önünde toplandı. Burada işçiler adına açıklama yapan Namık Aksoy, her bir işçinin ortama 4-13 bin lira arasında alacağını olduğunu söyledi. Alacaklarının ödenmesi için kanuni bütün haklarını kullanacaklarını dile getiren Aksoy “1 hafta içinde paralarımız yatmazsa buradaki dayanışmayı daha da büyüteceğiz. Gerekirse işi yavaşlatacağız” dedi.

İŞKAYA AŞ’nin ağustos ayından beri kendilerini oyaladığını dile getiren Mustafa isimli bir diğer taşeron işçisi ise sorunun bir an önce çözülmesini istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mert Değirmenci toprağa verildi

SONRAKİ HABER

\'Hukukun askıya alınmış olmasından endişeliyiz\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...