13 Ekim 2014 15:34

Savcı: Polisler suçlu

İstanbul’da askerden izne gelen Ahmet Koca’yı hamile akrabasının yanında darbeden 11 polis hakkında “işkence” suçundan 12’şer yıl, toplamda 132 yıl hapis cezası isteyen savcı, aynı davada “Görevlerini yaptırmamak için polislere şiddet uygulama” suçlamasıyla yargılanan Ahmet Koca’nın ise beraatini istedi.

Savcı: Polisler suçlu
Paylaş

İstanbul’da askerden izne gelen Ahmet Koca’yı hamile akrabasının yanında darbeden 11 polis hakkında  “işkence” suçundan 12’şer yıl,  toplamda 132 yıl hapis cezası isteyen savcı, aynı davada “Görevlerini yaptırmamak için polislere şiddet uygulama” suçlamasıyla yargılanan  Ahmet Koca’nın ise  beraatini istedi.

Bugün,  İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuksuz yargılanan 6 polis ile avukatları ve Ahmet Koca’nın avukatı Efkan Bolaç katıldı. Geçtiğimiz celse verdiği esas hakkındaki mütalaada tutuksuz yargılanan 11 polisin “İşkence” suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı Hüseyin Aslan’ın celse arasında Ahmet Koca için verdiği esas hakkında mütalaa okundu. Savcı Aslan,  “Polislere hakaret etmek” ve “Görevlerini yapmalarını engellemek amacıyla onlara cebir ve şiddet” uygulamakla suçlanan Ahmet Koca için polislerin soyut iddiaları dışında delil bulunmadığını belirterek beraatini istedi. Mahkeme, sanık avukatlarına son mütalaa konusunda görüşlerini sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ebola\'nın vurduğu Liberya\'da sağlıkçılar grevde

SONRAKİ HABER

Mert Değirmenci toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...