13 Ekim 2014 15:18

Kader Erten'in davasında 3 sanığa 18 yıl 4 ay hapis

Siirt’in Pervari ilçesinde, çocuk yaşta zorla evlendirilen 14 yaşındaki Kader Erten’in şüpheli bir şekilde ölümüyle ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, 3 sanığa 18 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, 2 sanık da beraat etti.

Kader Erten\'in davasında 3 sanığa 18 yıl 4 ay hapis
Paylaş

Siirt’in Pervari ilçesinde, çocuk yaşta zorla evlendirilen 14 yaşındaki Kader Erten’in şüpheli bir şekilde ölümüyle ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, 3 sanığa 18 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, 2 sanık da beraat etti. Mahkeme heyetinin, kararında Kader’in ölümünden bahsetmemesi dikkat çekerken, karara tepki gösteren kadın kurumları ise, yetkililere “Daha ne kadar bedel ödeyeceğiz?​” diyerek seslendi.

12’SİNDE EVLENDİRİLDİ, 13’ÜNDE ANNE OLDU, 14’ÜNDE ÖLDÜ

Siirt’tin Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe (Ewrax) köyünde, 12 yaşında evlendirilen, 13’ünde anne olan ve 14’ünde de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Kader Erten’in ölümüyle ilgili olarak 5 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, Siirt Belediye Eş Başkan Yardımcılarından Elif Akgül Ateş, Berfin Kadın Danışma Merkezi çalışanları, İHD, KESK Siirt Şubeler Platformu Kadın Sekreterliğine bağlı kadınlar ve çok sayıda avukat katıldı. Yaklaşık 5 dakika süren duruşmada mahkeme heyeti,  TCK’nin “Hürriyetten yoksun bırakma” ve “Cinsel istismar” suçlarından yargılanan sanık eş Mehmet Atak’a 10 yıl, “Hürriyetten yoksun bırakma” suçlamasıyla aranan Kader Erten’in babası Musa Erten ve kayınpederi Tahir Atak’a 4 yıl 2’şer ay hapis cezası verirken, Kader’in annesi ve kaynanası hakkında ise beraat kararı verdi.

ŞİDDET KADER’İN KADERİ DEĞİL

Kararda Kader’in ölümünden bahsedilmemesi dikkat çekerken, verilen karar ardından kadın kurumları adına adliye önünde açıklama yapan Siirt Belediye Eş Başkan yardımcılarından Elif Akgül Ateş, “Her gün onlarca kadın erkek egemen zihniyetin mağduru konumunda. Kader sadece bunlardan biri. Bu şiddet aslında Kader’in kaderi değil. Binlerce kadının kader olarak kabul ettiği şiddetin kurbanı oldu Kader. Bu zihniyet böyle gittikçe, anaların, babaların, toplum ve insanların yürekleri taş oldukça, köhnemiş zihniyetlerin beslediği bu yürekler taş olasıca dünyada var oldukça, kadınların uğradığı şiddet devam edecektir” dedi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dayanışma eylemlerine yönelik saldırılar kınandı

SONRAKİ HABER

Ebola\'nın vurduğu Liberya\'da sağlıkçılar grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...