13 Ekim 2014 14:22

Suruç’ta gözaltında tutulan 261 Kobanêli isyan etti

Kobanê'de çatışmaların şiddetlenmesi sonucu Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıktan sonra gözaltında tutulan Kobanêliler serbest bırakılmayınca isyan etti

Suruç’ta gözaltında tutulan 261 Kobanêli isyan etti
Paylaş

Kabonê'de savaşın şiddetlenmesi sonucu 6 Ekim'de Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda yetkililerin talebi üzerine giriş yapan ve aralarında çocuk, hamile kadın, yaşlı ve gazetecilerin de bulunduğu 261 Kobanêli, yetkililerin "bırakacağız" sözüne rağmen bırakılmamalarına tepki gösterdi.

8 gündür gözaltında bulundurulan 261 Kobanêli yetkililerin "bırakacağız" sözüne rağmen bir türlü bırakılmalarına isyan etti. Suruç Kapalı Spor Salonu'nda ağır koşullar altında tutulan ve birçoğu açlık grevinde bulunan Kobanêliler, "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganları atarak, kapı ve camları kırdı.

HDP'Lİ VEKİLLER KOBANÊLİLER BIRAKILANA KADAR KALACAK

Olayın duyulması üzerin kapalı spor salonuna giden HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Kobanêlilerle görüşmek istedi. Ancak polis engeline takıldı. "Denetim yetkimiz var" diyen vekiller daha sonra içeriye alındı. Kobanêlilerle görüşen vekiller, onlarla birlikte kalma kararı aldı. İbrahim Ayhan, "Tüm rehineler serbest bırakılıncaya kadar bizler de buradan çıkmayacağız" dedi.
Olay üzerine kapalı spor salonu önünde bekleyen yurttaşlar da "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganı atarak Kobanêlilere destek verdi.

VEKİLLER EYLEMDE, KOBANÊLİLERİN DURUMU BAKANLAR KURULU’NDA

261 Kobanêli ile birlikte eylem yapan HDP’li vekiller, hükümet yetkilileri ile görüştü. Kobanêlilerin durumunun Bakanlar Kurulu’nda gündeme geleceği bildirildi.

Açlık grevinde bulunan Kobanêlilerle birlikte spor salonunda oturma eylemi yapan HDP Urfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “tüm rehineler serbest bırakılıncaya kadar” eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

‘HÜKÜMET YETKİLİLERİ SÖZÜNDE DURSUN’


Bu arada eylemdeki HDP’li vekiller hükümet yetkilileriyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye bilgi veren İbrahim Ayhan, hükümet yetkililerin kendilerine rehinelerin durumunu bugünkü Bakanlar Kurulu gündemine getireceklerini ve sorunun kurulda bir çözüme kavuşturulacağını ilettiğini söyledi. Ayhan, defalarca aynı sözü veren hükümet yetkililerin bir an önce sözlerinde durmalarını ve tüm rehinelerin serbest bırakılması gerektiğinin altını çizdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Hükümet infazı aydınlatmalı

SONRAKİ HABER

Emniyet neden tedbir almadı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...