13 Ekim 2014 14:20

MÜ öğrencileri Kobanê için dersleri boykot etti

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, İŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını dersleri boykot ederek protesto etti.

MÜ öğrencileri Kobanê için dersleri boykot etti
Paylaş

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, İŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını dersleri boykot ederek protesto etti.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü İletişim Fakültesi öğrencileri, İŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını dersleri boykot ederek protesto etti. Fakültenin derslerin verildiği Merkezi Derslikler binası önünde bir araya gelen öğrenciler, "Boykottayız" pankartını açarak öğrencilerin derslere girmemesini belirtti.

"Diren Kobanê iletişim seninle", "Biji berxedana YPG" ve "Kurdistan Faşizme mezar olacak" sloganları atan öğrenciler adına basın açıklamasını, İletişim Fakültesi öğrencisi İsa Uğur Erdoğan yaptı. Kobenê'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek için sokağa çıkan halka polisin müdahalesinin ardından, iç savaş andıran çatışmaların yaşandığını ama ana akım medyanın ağzından kan damladığını ifade eden Erdoğan, ana akım medyanın provokatif çatışmacı dili ile toplumu gerçeklerden uzaklaştırıp savaşın, nefretin dilini ağır ağır ördüğünü söyledi.
İletişim öğrencileri olarak Kobanê'deki halkların katliamdan bir an önce kurtulmasını sağlayacak desteğin acilen sunulması gerektiğini belirten Erdoğan, günlerdir çatışmalarda yaralanan, öldürülen insanların failleri ve arkasındaki resmi ve gayri resmi, sivil uzantıların açığa çıkarılması ve ana akım medyanın provoke edici çatışmacı dilinin son bulup kamu yararına barış ve hak odaklı objektif bilgi yansıtması için grevde olduklarını söyledi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Dayan sabır taşı

SONRAKİ HABER

Baluken: Hükümet infazı aydınlatmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...