Salih Müslim Erbil\'e gidiyor
PYD eş başkanı Salih Muslim, Federe Kürdistan Hükümeti yetkilileri ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmek üzere bugün Erbil'e (Hewlêr) gidiyor.
Müslim, diplomatik ilişkiler ve Kürtler arası birlik çalışmaları çerçevesinde bugün Erbil'e gidecek. Müslim ile Encumena Niştimanî ya Kurd li Sûriyê (Suiye Kürtleri Ulusal Meclisi-ENKS) ve Encumena Gelê Kurd li Rojavayê Kurdistanê (Rojava Kürdistanı Halk Meclisi-EGRK) meclislerinin yarın bir araya gelmeleri bekleniyor. Toplantının, Federe Kürdistan bölge başkanı Mesûd Barzanî'nin daveti üzerine gerçekleşeceği öğrenildi.
Toplantıda Kobanê'de devam eden IŞİD saldırılarının ve siyasi partiler arasındaki problemlerin ele alınıp çözüm yolları aranacağı kaydedildi. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et