13 Ekim 2014 11:13

Bosna'da İzzetbegoviç kazandı

Bosna-Hersek'te dün yapılan genel seçimlerle ilgili ilk sonuçlar Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeliği için yeniden aday olan Bakir İzzetbegoviç'in açık ara önde olduğunu gösterdi.

Bosna\'da İzzetbegoviç kazandı
Paylaş

Bosna-Hersek'te dün yapılan genel seçimlerle ilgili ilk sonuçlar Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeliği için yeniden aday olan Bakir İzzetbegoviç'in açık ara önde olduğunu gösterdi.

Aynı zamanda Demokratik Eylem Parti (SDA) başkan yardımcısı olan Bakir İzzetbegoviç, ilk sonuçların gelmesinin ardından yaptığı açıklamada zaferini ilan etti.

Seçimlerin adil ve demokratik bir atmosferde yapıldığını ifade eden İzzetbegoviç, yaklaşık 225 bin oyla kendisine en yakın adaydan yaklaşık 55 bin oy önde olduğunu belirtti. İzzetbegoviç, "Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliği konusunda zaferimi ilan edebilirim. Benzer seçim sonuçları SDA için de geçerli" diye konuştu. İzzetbegoviç, parti olarak oyların yüzde 34'ünü aldıklarını söyledi.

Bosna-Hersek Federasyonu'nda oyların yüzde 76'sı sayılırken, Hırvat aday Dragan Çoviç önde. Sırp Cumhuriyeti'nde ise oyların yaklaşık yarısı sayıldı. Zelyka Cviyanoviç ve Mladen İvaniç başa baş gidiyor.

Boşnak adaylardan medya patronu ve 'Daha İyi Bir Gelecek İttifakı' lideri Fahrudin Radonçiç de yenilgiyi kabul etti ve kendisi ve partisinin ikinci sırada yer almasını başarı olarak değerlendirdi. Radonçiç, "Seçmenin bize güveni arttı. Demek ki vatandaşları iradelerini değişim yönünde ortaya koydu." dedi.

Bosna Sosyal Demokratik Partisi (SDP) Başkanı Zlatko Lagumciya da vatandaşların SDA'yı tercih ettiğini fakat kendilerinin de bir umut olmaya devam edeceğini söyledi.

Bosna-Hersek Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Styapan Mikiç dün 3,2 milyon kayıtlı seçmenin yüzde 54'ünün sandık başına gittiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uzman çavuş, akrabasıyla evlendirilen kardeşini ve sevgilisini öldürdü

SONRAKİ HABER

Salih Müslim Erbil\'e gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...