13 Ekim 2014 10:01

Kobanê'de yaşamını yitiren MLKP'li Paramaz’ın kimlik bilgileri açıklandı

MLKP, 7 Ekim günü Kobanê'de yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Paramaz’ın Suphi Nejat Ağırnaslı olduğunu açıkladı.

Kobanê\'de yaşamını yitiren MLKP\'li Paramaz’ın kimlik bilgileri açıklandı
Paylaş

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), 7 Ekim günü Kobanê'de yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Paramaz’ın Suphi Nejat Ağırnaslı olduğunu açıkladı.

mlkp.info sitesinde MLKP Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim günü Kobanê’de yaşamını yitiren MLKP savaşçısının Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) olduğu açıklandı.

Ağırnaslı, kod adı olarak 1915'te Beyaz Meydanı'nda asılan Ermeni sosyalist devrimci Madteos Sarkisyan'ın kod adı olan 'Paramaz'ı seçmişti. Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Ağırnaslı, Deniz Gezmiş'in avukatlarından Niyazi Ağırnaslı'nın da torunuydu.

MLKP Merkez Komitesi adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"O, 22 Eylül 1984'te başlayan ömrünü, 30. yılında, faşist DAİŞ'e karşı savaşmak, sömürgeci bölge devletlerinin ve emperyalistlerin özgürlük iradesini kırma planlarına barikat olmak için Paramaz Kızılbaş adıyla yer aldığı Kobanê devrimci mevzilerinde bayraklaştırdı.

YPG'li yurtsever yoldaşlarımızın kurduğu savaş siperlerine adım atarken seçtiği isim, Suphi Nejat yoldaşın düşünce ve duygu dünyası için yeterince fikir vericidir. Kobanê gönüllüsü olma kararı ve ölümü yenme pratiği bunun en berrak ifadesi oldu.

Partimiz özgürlük ve sosyalizm kavgasının feda bölüğü olarak dövüşmeyi sürdürecek, ölümsüzlerimizin bayraklarını dikmek istedikleri zirvelere ulaştırmak için tüm güç ve yeteneğini ortaya koyacaktır. Devrim yolunda canlarını verenlerin ideallerine bağlılık en temel ideolojik değerimizdir. Bu değeri daima yüksekte tutacağız.”

ESP'DEN TAZİYE MESAJI

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) de Ağırnaslı için taziye mesajı yayınladı. Açıklamada, Kobanê'de ölümsüzleşen Paramaz Kızılbaş yoldaş mücadele bayrağımızdır" denildi. Suphi Nejat Ağırnaslı'nın (Paramaz), "2014 Eylül ayında Rojava'ya gittiği Kobanê onur ve özgürlük direnişinde sonsuzluğa kanatlandığı" belirtilen açıklamada, Ağırnaslı'nın 1984 yılında Konya-Ereğli'de devrimci bir ailede doğduğu ve Suphi Nejat, isimlerini aldığı TKP kurucu önderleri Mustafa Suphi ve Ethem Nejat'tan devrim ve sosyalizm bayrağını da devraldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Ailesinin siyasi sürgün olduğu Almanya'da büyüdü, ilk gençliğine Türkiye'de adım attı. Partimiz ESP'de örgütlü mücadele yürütmüş ve Parti Meclisimizin üyeliğini yapmış olan Suphi Nejat yoldaş, demokratik öğrenci hareketlerinde etkin yer aldı ve Genç-Sen'in örgütlenişine güç kattı. Boğaziçi Üniversitesi'nin katliamlara direnen Kürt halkıyla dayanışmak için Amed'e gidişinin ve iş cinayetlerine direnen tersane işçileriyle dayanışmak için Tuzla'ya yürüyüşünün örgütleyicilerindendi. Van depreminde halkımızın acılarını paylaşmak, yaralarını sarmak için oradaydı. Suphi Nejat yoldaş kampuslardan varoşlara kadar mücadele alanlarında devrimcilik üretti. Odasında asılı fotoğraflarından ona bakan '96 ölüm orucu şehitleri Hüseyin Demircioğlu ve Ayçe İdil Erkmen'den durmaksızın devrimci direnç edindi. Birikimini ve enerjisini emek mücadelesi ile barış mücadelesinin buluşturulması doğrultusunda seferber etti. Faşist mahkemelerde KCK davasından yargılanmak da yıldıramadı onu. Aklını ve emeğini HDK örgütlenmesine ve çalışmasına yöneltti" ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans mezunu, sosyolog ve çevirmen olan Ağırnasılı'nın Rojava devriminin çağrısına kulak verdiği belirtilen açıklamada, "Düzen içi yüksek standartlarda bir yaşam olasılığını elinin tersiyle itmekte tereddüt göstermedi. MLKP saflarına katılarak Kobanê'de devrim için, onur ve özgürlük için, insanlık değerlerini savunmak için dövüşmeye başladı. Çerkes-Türk halklarımızın yiğit bir evladı olarak, Che Guevara'nın ve Serkan Tosun'un izini sürdü, enternasyonal devrim bayrağını Kürdistan topraklarında onurla taşıdı. Paramaz Kızılbaş'ın ölümsüzlüğü, öğrenci gençliğe, Kobanê direnişi etrafında kenetlenme, Rojava'daki savaş siperlerine akma çağrısıdır. Onun ölümsüzlüğü, işçi sınıfı ve ezilenlere, IŞİD-AKP gerici cephesine karşı mücadele, Rojava devrimini canla başla savunma çağrısıdır. Onun ölümsüzlüğü, devrimci sosyalistlere faşizme karşı en önde dövüşme çağrısıdır. Partimiz ESP, Suphi Nejat yoldaşın devrimci enternasyonalizm bayrağını dalgalandırmaya, Kobanê'de ölümsüzleşen kahramanlarımızın yolunu izlemeye devam edecektir. Suphi Nejat yoldaşın uğurlama töreninin duyurusu ayrıca yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

BOĞAZİÇİ'NDE TAZİYE ÇADIRI

Ağırnaslı için öğrencisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde arkadaşları tarafından taziye çadırı kuruldu.

Kurulan taziye çadırına Ağırnaslı'nın fotoğraflarının yanı sıra "Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) ölümsüzdür" yazılı dövizler asıldı. Yine kampüsün meydanına ve birçok yere "Suphi Nejat Ağırnaslı ölümsüzdür" yazılı pankartlar asıldı. Öğrenciler ayrıca Kuzey kampüsü meydanında bir alana "Nejat Ağırnaslı Meydanı" yazılı bir tabela astı.

Taziye çadırına Ağırnaslı'nın birçok arkadaşı ziyarette bulunurken Ağırnaslı'nın evine de çok sayıda kişi taziye ziyaretinde bulunuyor. Anne Nuran Ağırnaslı evde taziye ziyaretlerini kabul ediyor.

Ağırnaslı için bir taziye çadırı da HDP Kadıköy İlçe binasının önünde kuruldu.

Çarşamba günü ise Ağırnaslı için anma etkinliği yapılacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê eylemleri sonrası tutuklama furyası

SONRAKİ HABER

Musa Bayram\'ı binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...