12 Ekim 2014 20:57

Kocaeli'de kadınların yürüyüşüne ırkçı saldırı

Kocaeli Kadın Platformu'nun Kobanê için düzenlediği yürüyüşe saldıran ırkçı gruplar, attıkları slogan ve tekbirlerle yürüyüşe engel olmak istedi.

Kocaeli\'de kadınların yürüyüşüne ırkçı saldırı
Paylaş

Kocaelili kadınlar Kobanê’ye destek olmak ve IŞİD’e verilen desteğe dur demek amacıyla Kocaeli Kadın Platformu’nun çağrısıyla buluştu.

Akşam saatlerinde Belediye İşhanı önünde toplanan kadınlar meşaleli yürüyüş yapmak istedi fakat polis, meşaleli yürüyüş yapıldığı takdirde müdahale edeceklerini söyledi.

Bunun üzerine kadınlar meşaleleri yakmayarak yürüyüşe başladı. “Katil IŞİD, Katil AKP”, “Kobanê halkı, yalnız değildir”, “Kadın düşmanı IŞİD Ortadoğu’dan defol” sloganlarıyla yürüyen kitleye, bir anda toparlanan bir grup, ırkçı söylemler kullanarak tekbirler eşliğinde saldırmak istedi. Küfür ve hakaretlerle kadınları taciz eden ve taş atan gruba polis müdahale etmeyerek eylemci kitleyi güvenlik çemberine aldı. Güvenlik çemberi içinde İnsan Hakları Parkına yürüyen kadınlar burada bir basın açıklaması yaptı.

'KADIN DİRENİŞİNİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan Kocaeli Kadın Platformu olarak Ortadoğu’da ve Kobanê’de yaşanan savaşa ve acımasız katliamlara karşı, AKP iktidarının savaş politikalarına karşı kadın direnişini büyütmek için sokaklarda olduklarını belirterek “Bugün itibariyle Türkiye’nin birçok yerinde gerçekleşen Kobanê ile dayanışma eylemlerine katılan 41 insanımız mezhepçi cihatçı çeteler tarafından katledilmiştir” dedi.

Ardından ”Kobanê’de 28. gününe giren çatışmalı ortam ve savaşın acımasız ağırlığını yaşayan halkların, kadınların yanında olmak ve sadece Kobanê’de değil Türkiye’de de halkların kardeşliğini tehdit eder aşamaya gelen IŞİD tehdidine dikkat çekmek için tüm kadın cinayetlerine ve tecavüzlere taviz vermeyen bizler Kocaeli kadın platformu olarak tüm kadınları Kobane halkıyla dayanışmaya ve kadın direnişini büyütmeye çağırıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

EĞİTİM SEN'E SIĞINILDI

Irkçı grubun saldırıları basın açıklaması boyunca da devam etti. Eylemi sonlandıran kadınlar toplu şekilde polis çemberinde Eğitim sen Kocaeli Şubesine geçti. Irkçı kitle dağılana kadar polis gözetiminde Eğitim sen Kocaeli Şubesinde bekleyen kadınlar küçük gruplar halinde dağıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kobani’ye Güney Kürdistan’dan silah gitti mi?

SONRAKİ HABER

Çöpe gitmediler yuva oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...