12 Ekim 2014 18:45

Kobanê’ye yardım isteyene ‘şımarık’ dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Bayburt ve Gümüşhane'de düzenlenen toplu açılış töreninde, son günlerdeki sıcak gelişmelere dair mesajlar verdi.

Kobanê’ye yardım isteyene ‘şımarık’ dedi
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Bayburt ve Gümüşhane'de düzenlenen toplu açılış töreninde, son günlerdeki sıcak gelişmelere dair mesajlar verdi.

Kobanê ile dayanışma eylemleri ve sonrasındaki gelişmelere değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu olayları görüp sakın küsmeyin. Kardeşlerinize asla kin beslemeyin. Masum ile suçluyu birbirinden ayıracağız. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Teröristlerle Kürt kardeşlerimizi ayıracağız. Bu barbarlığa Kürt anne ve babaları daha fazla sesleri yükseltecek inanıyorum.
Anne ve babalara sesleniyorum: Çocuklarını sokaklardan çekin, çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızın hayatlarını karartmaya çalışıyorlar.”

Kobanê için yardım isteğine karşı da “şımarıklık” ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti: “Şu şımarıklığa bakar mısınız? Türkiye Kobani’ye yardım etsinmiş… Yahu tezkereye hayır diyeceksin, Esed’e destek vereceksin, ondan sonra utanmadan sıkılmadan yardım edeceksin diyeceksin. Bunu nasıl söylersiniz. Böyle bir şımarıklık, böyle bir bakar körlük olur mu. Sizin karşınızda bakkal dükkanı değil, TC. devleti var. Bunlara öfkelenerek sokağa çıkarak onları istediklerini vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’deki toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kobani bahane, asıl amaç çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğuna bakın, gerçek tabloyu göreceksiniz. Bu eylemlerin arkasında PKK var, onun baskısı altındaki siyasi parti var. Amaç birliğimizi bozmak.”

Konuşmasında CHP’ye de yüklenen Erdoğan şöyle devam etti: “CHP olaylar için tweetler attı. Bunlar tavşana kaç diyorlar, tazıya tut diyorlar. Ana muhalefet partisi çıkıyor, hükümet IŞİD’e destek veriyor diyor. Neden? Çünkü yurt dışından onlara talimat veriliyor. Bunların kafaları çok karışık, bu vatan hainliğidir.” (BAYBURT / GÜMÜŞHANE)

ÖNCEKİ HABER

Ban Ki-moon: Kobanê\'de sivil katliamını engelleyin

SONRAKİ HABER

Apoyevmatini, Beyoğlu\'ndaki ofisine kilit vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...