12 Ekim 2014 17:29

Kobanê'ye destek eylemleri devam ediyor

IŞİD’in Kobané saldırılarını protesto eden binlerce kişi dün ve önceki gece boyu alanlara çıkarak Kobanê’ye destek verirken AKP’nin politikalarını da protesto etti.

Kobanê\'ye destek eylemleri devam ediyor
Paylaş

IŞİD’in Kobané saldırılarını protesto eden binlerce kişi dün ve önceki gece boyu alanlara çıkarak Kobanê’ye destek verirken AKP’nin politikalarını da protesto etti.

PROVOKASYNDAN DOLAYI YÜRÜYÜŞ YAPILMDI

İzmir’de Kobane’deki halkla dayanışma çağrısı yapan HDP, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplandı. Toplanan kitle “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” “Her yer Kobanê her yer direniş”, “AKP besliyor IŞİD katlediyor” sloganları attı. Sosyal medyada bayrak yürüyüşü yapma çağrısı yapıldığı için HDP olayın provokasyon olduğunu söyleyerek yürüyüşü ve basın açıklamasını iptal etti. Çevrede çok sayıda sivil polisin yanı sıra çevik kuvvet ve TOMA’ların beklemesi dikkat çekti. Konuyla ilgili HDP adına açıklama yapan Coşkun Üsterci, sosyal medyada yapılan çağrıya dikkat çekerek, “bunun bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz bu provokasyonu engellemeye çalışmayan yöneticileri kınıyoruz” dedi. Şiddete ve provokasyona meyil vermemek için yürüyüş yapmama kararı aldıklarını söyleyen Üsterci, kitlenin dağılması yönünde çağrı yaptı. Bayrak yürüyüşü çağrısı yapan provokatif grup ÖSYM binası önünde toplandı. Kobanê için halkın yürümesine izin vermeyen polis bu grubun Irkçı sloganlarla Sevinç Pastanesi’nin önüne yürüdüsine ise izin verdi.  

MİDYAT’TA POLİS SALDIRDI

Midyat’ta IŞİD’in Kobané’ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen barışçıl eyleme polis saldırdı, gerçek mermilerin kullanıldığı saldırıda bir çocuk bacağından yaralandı. Aralarında kadınların, çocukların ve bebeklerin de bulunduğu barışçıl eylem Barış Parkı’nda bir basın açıklaması ile bitirilecekti. Ancak DBP Midyat İlçe binasından başlayan yürüyüş 100 metre sonra polis saldırısı ile durdu. Dörtyol mevkiinde Midyat Polis Karakol’una yüzü kapalı iki kişinin havai fişek atması üzerine kitlenin havai fişek atanlara tepki göstermesine rağmen polis akrep diye tabir edilen araçlardan kitle üzerine mermiler yağdırdı. Saldırı sonucu 10 yaşındaki V.T. dizinden yaralandı.

CİZRE'DE KOBANÊ İÇİN BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ
 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yurttaşlar IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla bugün de sokağa çıktı.

"Kobanê direnişinin ruhuyla uluslar arası komployu boşa çıkaracağız" pankartını açan kitle İdil Caddesi'ne çıkarak Dörtyol mevkiine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe binlerce yurttaşın yanı sıra, DBP Cizre İlçe Örgütü Eş Başkanı Ali Gün, Cizre Belediyesi Eş Başkanı Kadir Kunur, belediye meclis üyeleri, DBP Cizre ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldı.

Yürüyüş halinde Dörtyol mevkiine gelen kitlenin önü burada çok sayıda akrep tipi zırhlı araç ve TOMA'la barikat kuran polisler tarafından kesildi. Yapılan görüşmeler ardından burada açıklama yapan DBP Cizre İlçe Örgütü Eş Başkanı Ali Gün, Kobanê'deki gençlerin direnişinin devam ettiği her an Kürt halkının da direnişe devam edeceğini belirterek, "Bütün Kürt halkı Kobanê direnişini sürdüren gençlere destek vermek için alanlarda olacaktır. Bizler Cizre halkı olarak da hükümet bir adım atıncaya kadar direnişimizi devam ettireceğiz"dedi. Yapılan açıklamanın ardından kitle bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Günlerdir Kobanê için direnişte olan gençler, açıklamanın ardından sokaklardaki barikatları yeniden kurdu. Gençlerin barikat kurması üzerine polisin müdahale etmesiyle birlikte ilçede çatışmalar yeniden çıktı (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi ilçe binasına tehdit mesajı

SONRAKİ HABER

3 bomba yüklü araçla saldırı: 50\'nin üzerinde ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...