12 Ekim 2014 17:10

Kobanê için sınırda hekim zinciri

Türk Tabipler Birliği (TTB), Kobanê halkına yönelik IŞİD saldırılarına dikkat çekmek için direniş nöbetinin tutulduğu Suruç sınırında insan zinciri oluşturdu.

Kobanê için sınırda hekim zinciri
Paylaş

Türk Tabipler Birliği (TTB), Kobanê halkına yönelik IŞİD saldırılarına dikkat çekmek için direniş nöbetinin tutulduğu Suruç sınırında insan zinciri oluşturdu.
 
Türk Tabipler Birliği üyesi yüzlerce doktor ve tıp öğrencisi, IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve yaşanabilecek bir katliama dikkat çekmek üzere Kobanê sınırına geldi. Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mahser Köyü'ne gelen hekimler, "Hekimlerden barışa ve yaşama çağrı", "Hekimler yaşamı savunmaya sınıra gidiyor" pankartları taşıyarak, Kobanê sınırına kadar yürüdü. Sık sık "Kobanê halkı yalnız değildir", "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî biratîya gelen" ve "Biji Berxwedana YPG" sloganları atan doktorlar burada bir açıklama yaptı.

'KOBANÊ - SURUÇ YAŞAM KÖPRÜSÜNDE YER ALMAYA GELDİK'

TTB Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen, Kobanê'deki IŞİD saldırıları ve karşılığında verilen direniş cevabına vurgu yaparken, TTB Genel Sekreteri Prof.Dr. Özden Şener, "Kobanê'de başlayan ve bütün ülkeyi saracak yangın var burada. Kobanê-Suruç hattında kurulan yaşam köprüsüne bir taş koymak için buradayız" dedi. Kobanê saldırılarına dikkat çekmek üzere birçok şehirde başlayan protesto eylemlerine değinen Şener, demokratik taleplere ilişkin eylemlerin şiddet ve orantısız güçle bastırmaya çalışmanın anti demokratik bir tutum olduğunu belirterek, "Bu ülkede cezaları Başbakan değil, hukuk belirlesin istiyoruz" dedi.

'TEPKİMİZİ HAYKIRMAK İÇİN SINIRDAYIZ'

Daha sonra TTB adına yapılan açıklamayı İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç okudu. Rojava ve Kobanê halkına dönük IŞİD saldırılarının her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çeken Mengüç, şöyle devam etti: "Tüm dünyanın gözü önünde Kobanê'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün büyürken, yangının kıvılcımları ülkemize de sıçramış, günlerdir devam eden gösteriler, çatışmalar sonucu onlarca vatandaşımız ölmüş, yüzlercesi yaralanmış, şehirlerimiz savaş alanına dönerken yıllar sonra Türkiye yeniden devletin baskıcı tutumu nedeniyle olağanüstü hal uygulaması ile karşılaşmıştır." Egemen güçlerin her türlü silah, cephane ve lojistik destek verdiği çetelere karşı Kobanê halkının insanlık ve onur mücadelesi verdiğini ifade eden Mengüç, "Ülkemizi IŞİD gibi insan öldürmeyi ibadet haline dönüştüren canilerle komşu haline getiren politikacılara ve onların politikalarına karşı tepkimizi haykırmak üzere Suruç'ta Kobanê sınırındayız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından söz alan Kobanê Kantonu Sağlık Bakanı Nahsen Ahmed ise, Kobanê'de verilen mücadelenin sadece Kobanê ve Rojava halkı için değil, bütün insanlık için verilen mücadele olduğunu söyledi. Ahmed, insanlık mücadelesi veren Kobanê halkına desteklerinden dolayı hekimlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından insani yardım koridoru açılması çağrılarını yineleyen doktorlar, daha sonra Kobanê sınırına doğru yürüyüşe geçti. Kobanê sınırında bir araya gelen hekimler, burada el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu ve "Biji berxwedana Kobanê" sloganıyla eylemlerini sonlandırdı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir inşaat işçisi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Emek Partisi ilçe binasına tehdit mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...