12 Ekim 2014 06:00

2050’de 1.2 milyar çocuk gelin olacak

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Ankara’da yapılan panelde uzmanlar, çocuk istismarına dair çarpıcı örnekler verdi. Buna göre bazı seyahat acentaları düzenledikleri yurtdışı turlara katılanlara kız çocukları pazarlıyor. Kimi firmalar çocuk istismarını kendi çalışanlarına da ‘promosyon’ adı altında meşrulaştırıyor.

2050’de 1.2 milyar çocuk gelin olacak
Paylaş

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Ankara’da yapılan panelde uzmanlar, çocuk istismarına dair çarpıcı örnekler verdi.

Buna göre bazı seyahat acentaları düzenledikleri yurtdışı turlara katılanlara kız çocukları pazarlıyor. Kimi firmalar çocuk istismarını kendi çalışanlarına da ‘promosyon’ adı altında meşrulaştırıyor.

Diğer bir çarpıcı veride, dünyanın 2050’de 1.2 milyar çocuk gelin tehlikesi ile karşı karşıya olması. Ankara Limak Ambassador Otel’de önceki gün yapılan panelde konuşan Çocuk Gelinlere Hayır Platformu’ndan Özlem Başdoğan, “Bir Şiddet Biçimi Olarak Erken Yaşta Zorla Evlilikler” başlığı ile yaptıkları araştırmalar sonrasında ortaya çıkan verileri paylaştı. Başdoğan,  çocuk gelinlerin engellenememesi durumunda,  2050 yılında 1.2 Milyar çocuk gelin olacağını dile getirdi.

“Kız Çocuklarına Yönelik Cinsel Sömürü ve İstismar” başlığında Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı adına katılan Şahin Antakyalıoğlu, Türkiye’de cinsel istismarın yapılan çalışmalar sonrasında daha çok açığa çıktığını belirtti. Bazı turizm firmalarının kız çocuk istismarına aracılık ettiğine dikkat çeken Antakyalıoğlu, kız çocuklarının birçok erkekle birlikte olmaya zorlandığını ifade etti. Promosyon adı altında birçok şirketin kendi çalışanlarına da bu sömürünün yolunu açtığını anlatan Antakyalıoğlu, seyahat ve turizm acentalarına ticari cinsel sömürü konusunda büyük bir görev düştüğünü dile getirdi.

ERKEN EVLİLİK DE ŞİDDET BİÇİMİ

“Kız çocuğuna yönelik şiddet ve çeşitleri” başlığında ise Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı adına Adem Arkadaş Thibert , erken evliliklerin de bir şiddet türü olduğunu dile getirdi. Erken evliliğin bir şiddet biçimi olduğunu dile getiren Thibert, yaptığı araştırmalarda toplumsal sebeplerden dolayı kadınların, erkek şiddetini meşru gördüğünü dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma\'da patron blöfüne işçilerden tepki: Kamulaştırılsın!

SONRAKİ HABER

Savaşın bir adım gerisinden kadın manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...