11 Ekim 2014 21:29

Çanakkale'de Kobanê'ye destek eylemine saldırı

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kobanê direnişine destek eylemi düzenlemek isteyen yurttaşlara ırkçı gruplar saldırdı.

Çanakkale\'de Kobanê\'ye destek eylemine saldırı
Paylaş

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kobanê direnişine destek eylemi düzenlemek isteyen yurttaşlara ırkçı gruplar saldırdı.

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kobanê direnişine destek vermek ve hafta boyu devam eden Kobanê destek eylemlerine yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Gestaş İskele Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlara, ırkçı gruplar saldırdı. Polis denetiminde gerçekleşen ve bir çok yurttaşın darp edildiği saldırının ardından polis, saldırgan grup yerine saldırıya uğrayan yurttaşlara müdahale etti.

Irkçı gruplar tarafından yapılan saldırının ardından polis müdahalesinde Çağdaş Balcı ve Cemal Naz isimli yurttaşlar gözaltına alınırken, DİHA için haber takibi yapan muhabir Ömer Bozkurt da polisler tarafından tartaklanarak "Kim olduğunu biliyoruz, defol git buradan. Makineni kırarız, seni mahvederiz" diye tehdit edildi. Çekim yapması engellenerek gözaltına alınan Bozkurt, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Medya ve siyaset ilişkisi tartışılacak

SONRAKİ HABER

Altın portakal’da sansüre karşı ortak bildiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...