11 Ekim 2014 20:15

Karabağlar’a taşeron giremedi

Taşeron çalışmaya karşı mücadele eden Karabağlar Belediyesi işçileri kazandı. Taşeron firma ihaleyi Konak Belediyesi Şirketi MERBEL’e devretmek zorunda kaldı.

Karabağlar’a taşeron giremedi
Paylaş

Taşeron çalışmaya karşı mücadele eden Karabağlar Belediyesi işçileri kazandı. Taşeron firma ihaleyi Konak Belediyesi Şirketi MERBEL’e devretmek zorunda kaldı.

Hizmet alım ihalesini kazanan ve işbaşı yapmak üzere belediye ile sözleşme imzalayan taşeron şirket RGR İnşaat’ın talebi doğrultusunda 166 KARBEL işçisi Konak Belediyesi’ne bağlı şirket MERBEL A.Ş.’ye geçecek. İşçilerin taşeron firmada çalışmayacaklarını ifade ettikleri eylemlerin ardından şirket gazetelere elaman ilanı vermişti. Ancak şirket, işi yapacak personel bulamayınca geri adım attı.  

Böylece; Borçları nedeniyle ihale dışı kalan ve hizmet alımı için teklif sunamayan Karabağlar Belediyesi şirketi KARBEL A.Ş.’ye bağlı çalışan 166 teknik personel, taşerona geçmeyecek ve üç aylık hizmet alım ihalesi kapsamında, 1 Ekim itibarı ile MERBEL A.Ş.’de işbaşı yapmış sayılacak. Kararın açıklanması ile birlikte rahat bir nefes alan Karabağlar Belediyesi işçileri, bir sonraki hizmet alım ihalesine kadar mevcut işlerine aynı koşullar altında devam edecek.

‘TAŞERONA TESLİM OLMADIK’

Konuyla ilgili açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, işçilerin verdikleri mücadele sonucu kazandığını söyledi. “Yaklaşık üç haftadır süren eylemlerde Karabağlar’a taşeronu sokmayacağımızı söyledik. İşimiz ve ekmeğimiz için direndik ve kazanan taraf biz olduk. Arkadaşlarımız direnişlerinden zaferle ayrıldı. Taşeron belasını örgütlü olduğumuz iş yerlerinden söküp atıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Sorunun nihai çözümü Ankara’dadır. Hükümetin gerekli düzenlemeyi yapmasının yolu da işçi sınıfının örgütlü mücadelesinden geçmektedir.” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HSYK seçimlerinde son viraj

SONRAKİ HABER

Medya ve siyaset ilişkisi tartışılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...