11 Ekim 2014 19:34

Soma Kömür İşletmeleri: Kapatmadık, izin bekliyoruz

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş tarafından yapılan açıklamada, gerekli izin süreçlerinin beklendiği, hiçbir işyerini kapatma, devir etme ve satılmasına yönelik hiçbir kararları olmadığı, ifade edildi.

Soma Kömür İşletmeleri: Kapatmadık, izin bekliyoruz
Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı da dahil olmak üzere 3 işletmesi bulunan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., gerekli izinler gelmediği için faaliyetlerini durdurma kararı aldığı yönündeki haberlere açıklama yaptı. Açıklamada, gerekli izin süreçlerinin beklendiği, hiçbir işyerini kapatma, devir etme ve satılmasına yönelik hiçbir kararları olmadığı, ifade edildi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'den bu haberlerle ilgili yapılan açıklamada madenlerle ilgili her hangi bir kapatma kararlarının bulunmadığı aktarılarak “Soma Kömür İşletmelerine ait Işıklar, Merkez Ocak ve Eynez'de 3 işyerimiz bulunmaktadır. Işıklar işyerimizde 4. ayakta 30 metrelik kısımda üretim yapılmasına izin verilmiştir. Bahsedilen bölgede üretim faaliyetleri tamamlanmış ve kömür üretimi yapılacak saha kalmadığı için MİGEM tarafından heyet istenmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde 3 ve 4'üncü ayaklarda üretim faaliyetlerine başlayabileceğimiz bilgisi gelmiştir. Daha sonra Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yazı yazılarak İş Teftiş Müfettişleri davet edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda üç maddelik eksik tespit edilmiş olup Işıklar işyerimize durdurma kararı verilmiştir. Üretim faaliyetlerine devam edemeyeceğimizden dolayı can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerde çalışan işçiler haricindeki diğer ekiplerimize üretim izni verilecek süreye kadar izin verilmiştir. Bahsi geçen üç maddelik eksiklikler giderilmiştir ve başvuru yapılacaktır. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş olarak hiçbir işyerimizi kapatma, devir etme ve satılmasına yönelik hiçbir kararımız yoktur. Bunun dışındaki bilgilerin doğru olmadığını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” denildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır\'da 30 kişi tutuklandı, 47 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Beyaz bayraklarıyla Aleviler Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...