11 Ekim 2014 19:26

Ülke yangın yeri iktidar şov peşinde

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, ülke ekonomik ve siyasal açıdan yangın yerine dönmüşken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun apar topar toplu açılışlar düzenlediğini belirtti.

Ülke yangın yeri iktidar şov peşinde
Paylaş

Kanalizasyon ve kaldırım bile ‘açılış konusu’ oldu. Malatya’da bir projeye 3 farklı adla açılış yapıldı, yıllardır eğitim veren bir okul yeniden açıldı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, ülke ekonomik ve siyasal açıdan yangın yerine dönmüşken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun apar topar toplu açılışlar düzenlediğini belirtti. Yapılan açılışları listeleyen Oran, kanalizasyon ve kaldırımların bile ‘dev proje’ olarak sunulduğunu, Malatya’da bir projeye 3 farklı adla açılış yapıldığını ve yıllardır eğitim veren bir okulun yeniden açıldığını söyledi.

Oran yaptığı basın açıklamasında Oran, “Ekonomi krizin, Türkiye savaşın eşiğinde; ülke yangın yeri, yağma faaliyetleri başlamış, Türkiye IŞİD-PKK terörü arasına sıkışmış, birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş; Türkiye hem siyasi hem ekonomik açıdan batağa saplanmış durumda. Böyle kritik bir süreçte, ne yazık ki Cumhurbaşkanı ve Başbakan ise sorumsuz biçimde siyasi şov peşinde…” dedi.

Erdoğan’ın, Eylül 2013’te Malatya’da 93, bu yıl Haziran ayında da Trabzon’da 21 “önemli” proje için toplu açılış yaptığını belirten Oran, “proje ve tesis” diye sayılanlar arasında anaokulu, kafeterya, belediyenin kaldırım, asfalt ve kanalizasyon işleri vb.nin bulunduğunu söyledi.

KALDIRIM BİLE DEV PROJE OLDU

* Erdoğan geçen yıl Malatya’da 93, bu yıl Trabzon’da 21 “proje” açılışı yapmıştı!
* Bu kapsamda proje ve tesis diye sayılanlar arasında ise anaokulu, kafeterya, belediyenin kaldırım, asfalt ve kanalizasyon işleri vb. bulunuyordu.
* Özel sektör yatırımları sahiplenildi!
* Malatya’da bir projeye 3 farklı adla açılış yapıldı, yıllardır eğitim veren bir okul AKP mucizesi ile yeniden açıldı!
* Erdoğan Trabzon’da 17, Davutoğlu Malatya’da 44 “tesis” için apar topar “toplu açılış” programları düzenledi.
* Begüm Kartal İlk ve Orta Okulu (24 Derslik)
* Vilayetler Birliği Anaokulu (4 Derslik)
* Avni Kiğılı Anadolu İmam Hatip Lisesi (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

\'IŞİD’e desteğe son Kobanê’ye koridor açılsın\'

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da 30 kişi tutuklandı, 47 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...