11 Ekim 2014 19:07

'IŞİD’e desteğe son Kobanê’ye koridor açılsın'

İstanbul Kobanê Dayanışması’nın çağrısıyla Taksim Tünel’de bir araya gelen binler, “IŞİD’e desteğe son. Kobanê’ye koridor açılsın”talebiyle Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Kadıköy'de ise üzerlerinde 'Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni, Ezidi, Sadece ölen insanlık' yazılı kefene sarılı temsili cenazelerle yüründü

\'IŞİD’e desteğe son Kobanê’ye koridor açılsın\'
Paylaş

İstanbul Kobanê Dayanışması’nın çağrısıyla Taksim Tünel’de bir araya gelen binler, “IŞİD’e desteğe son. Kobanê’ye koridor açılsın”talebiyle Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Kadıköy'de ise üzerlerinde 'Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni, Ezidi, Sadece ölen insanlık' yazılı kefene sarılı temsili cenazelerle yüründü.

İstanbul'dan Kobanê'ye destek olmak için bir araya gelen İstanbullular, Galatasaray Meydanı'nda AKP Hükümetinin IŞİD'e destek vermesini protesto etti. Kobanê halkının katliama açık hale getirildiğine dikkat çekilen eylemde, devletin sınırsız polis şiddeti, sokağa çıkma yasakları protesto edildi.

İstanbul Kobanê Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Hıdır Doğan, "IŞİD'e yapılan her türlü desteğin kesilmesini, Kobanê halkının kendini savunabilmesi için yardım koridoru açılmasını, Rojava'nın statüsünün tanınmasını ve şavaş, işgal tezkeresinin geri çekilmesini istiyoruz" dedi. Doğan, "Kimse bizden Kobanê'deki katliam karşısında susmamızı ve sıramızın gelmesini beklemesin yaşananlara seyirci kalmayacağız" şeklinde konuştu.


KADIKÖY TEMSİLİ CENAZELERLE EYLEM


Kadıköy’de İstanbul Kobanê Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen gelen kitle Bahariye Caddesi üzerinde toplandı. Üzerlerinde 'Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni, Ezidi, Sadece ölen insanlık' yazılı kefene sarılı temsili cenazeleri ellerine alarak yürüyüşe geçen kitle Boğa Heykeli önünde bir süre bekledikten sonra cenazelerin üzerine karanfil bıraktı. Daha sonra Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden iskeleye yürümeye devam eden kitle, yol boyunca “Kobanê’de dövüşene savaşana bin selam', 'Her yer Kobanê her yer direniş' şeklinde slogan attı.

Yarım saat yürüyüşün ardından Kadıköy İskelesi’ne gelen grup adına burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bu ülkeyi yönetenler, gerçek dışı söylemlerle algı operasyonları yapacaklarına burada ve tüm dünyada Kobanê için ayağa kalkan milyonların taleplerine yanıt vermelidir. Taleplerimiz çok nettir, IŞİD’e yapılan her türlü destek kesilsin. Kobanê halkının kendini savunabilmesi için yardım koridoru açılsın. Rojava’nın statüsü tanınsın. Savaş ve işgal tezkeresi geri çekilsin" denildi. (HABER MERKEZİ))

ÖNCEKİ HABER

Bingöl’deki saldırıyla ilgili aranan otomobil Kayseri\'de durduruldu

SONRAKİ HABER

Ülke yangın yeri iktidar şov peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...