11 Ekim 2014 17:54

Kocaeli ve Adana’da Mert Değirmenci için eylem

Esenyurt’ta Salı günü Kobanê eyleminde çenesinden vurularak yaralanan ve dün hayatını kaybeden Emek Gençliği üyesi Mert Değirmenci için Kocaeli ve Adana’da eylemler yapıldı

Kocaeli ve Adana’da Mert Değirmenci için eylem
Paylaş

Esenyurt’ta Salı günü Kobanê eyleminde çenesinden vurularak yaralanan ve dün hayatını kaybeden Emek Gençliği Üyesi Mert Değirmenci için Kocaeli ve Adana’da eylemler yapıldı

Kocaeli’de İzmit Belediye İş Hanı önünde bir araya gelen Emek Gençliği üyeleri, “Katil IŞİD, Katil AKP”, “Mert Değirmenci ölümsüzdür” ve “Faşizme ölüm, halka hürriyet” sloganları atarken, Mert’in katillerinden hesap sorulacağı vurgusu yapıldı.

‘MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ’

Eylemde Emek Partisi İl Başkanı Güner Kizir ve HDP İl Başkanı Mehmet Akgül birer konuşma yaparken, basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği üyesi Bilge Bulut, Mert’i sınıfsız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya kavgalarında yaşatacaklarını söyledi. Mert’in, halkların özgürlük mücadelesinin yanında bir genç olarak katledildiğini vurgulayan Bulut, Mert’in Esenyurt’ta işçilerin örgütlenmesi için mücadele eden ileri bir işçi genç olarak katledildiğini ifade etti.

Ayrıca eyleme; HDP, ÖDP, SYKP, SDP, ESP, KP, HTKP ve Halkevleri’nin yanı sıra birçok sendika ve sivil toplum örgütünden destekte geldi.

‘MERT’İ SINIFSIZ BİR DÜNYA KAVGAMIZDA YAŞATACAĞIZ’

Adana’da İnönü Parkı’nda bir araya gelen Adana Emek Gençliği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Adana Emek Gençliği İl Yöneticisi Mesut Baylav okudu. Hükümetin son bir haftada yaşanan olayları daha fazla kışkırtarak gerici kliklerin meydanlarda boy göstermelerine zemin hazırladığını dile getiren Baylav, bu ortamda İstanbul Esenyurt’ta Kobanê’ye IŞİD saldırısını protesto eyleminde çenesinden vurulan 18 yaşındaki Mert Değirmenci’nin hayatını kaybettiğini söyledi.  hükümetin Kobané’de olduğu gibi Türkiyeli halkların da özgürlük arayışını terör olarak nitelendirdiğini ifade eden Baylav, “Hükümet Hizbul-kontra ve diğer gerici güçlerle kol kola halka saldırıyor. AKP hükümetinin ve beslediği eli kanlı çetelerin silahları Türkiye ve Kürdistan halklarına, gençlere, işçilere emekçilere dönmüştür” dedi.

MERT İLERİ BİR İŞÇİ GENÇTİ

Mert Değirmenci’nin özgürlük mücadelesinin yanında, Esenyurt’ta İşçilerin örgütlenmesi için mücadele eden ileri bir işçi genç olarak katledildiğinin altını çizen Baylav, “Mert, halkların 18 yaşında emeğin saflarında yer almış mücadeleci bir genç olan Mert’i sınıfsız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya kavgamızda yaşatacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)




 

ÖNCEKİ HABER

Irak’ta 100 IŞİD üyesi öldürüldü!

SONRAKİ HABER

Van\'da polis Aktaş\'ın cenazesinden dönen kitleye saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...