11 Ekim 2014 15:49

Erdoğan’ın Kobanê rahatsızlığı sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobanê için yapılan dayanışma eylemlerine tahammül edemiyor. Erdoğan, eylemlerin Türkiye’nin huzur, istikrar, güven ortamı ve kardeşliğine saldırı olduğunu savundu.. Rize’de konuşan Erdoğan, “Kobani ile Türkiye’nin ne alakası var?”dedi.

Erdoğan’ın Kobanê rahatsızlığı sürüyor
Paylaş

Rize'deki konuşmasında parti lideri gibi konuşmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet, PKK ve HDP’ye yüklendi. Kobanê için yapılan dayanışma eylemlerine tahammül edemeyen Erdoğan,  “Neymiş, Kobani. Kobani ile Van’ın ne alakası var” diye sordu.

Medyayı da hedef alan Erdoğan, Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiğini söyleyenleri alçak ve vatan haini ilan etmekten geri durmadı!

Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Erdoğan kendisi ile ilgili ‘siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor’ eleştirisini ‘yakıştırma’ olarak gördüğünü belirterek, hükümetle omuz omuza olmaya devam edeceğini söyledi. Erdoğan, “Hükümet devleti çalıştıran mekanizmadır. Bu siyasi mekanizmadan halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının ayrı kalması düşünülebilir mi? Farklı Cumhurbaşkanı olmak budur. Yola çıkarken, 'Biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız' demiştik. Onun adımlarını atıyoruz. Bize durmak yok. Çankaya Köşkü'ne kapanıp kalmak yok” dedi.
 
DEMİRTAŞ’I HEDEF GÖSTERDİ

Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenerek hedef gösterdi: “Onların arkasına saklanan siyasetçe kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır. Bunu bilmenizi istiyorum. Bir taraftan ‘sokağa dökülün’ diyeceksin. Öbür taraftan ‘biz özgürlük, barış, demokratik hakları kullanın dedik. Şiddete başvurun demedik’ diyeceksin. Bu nasıl bir siyasi sorumluluktur. Böyle bir şey olabilir mi? Siz neden rahatsız oldunuz? Mutluluk, huzur, refah bu mu sizi rahatsız etti?​”

Başbakanlık döneminde yaptığı konuşmalar gibi 12 yıllık AKP dönemindeki icraatları anlatan Erdoğan,  şunları söyledi: “Ey Doğulu, Güneydoğulu Kürt kardeşlerim şunu denemiz lazım; ‘eğer bugün bölgeye yatırımcı gelmiyorsa sizin adınıza konuşanlar yüzünden yatırımcı gelmiyor’ Ne olacak, adam gelip Güneydoğu’da yatırım yapıp da ondan sonra fabrikasının yanmasını mı bekleyecek.” 

Kobanê eylemlerine de değinen Erdoğan, “Neymiş, Kobani. Kobani ile Van’ın ne alakası var, Erciş’in ne alakası var. Kobani ile Muş’un, Hakkari’nin ne alakası var. Kobani ile İstanbul’un Ankara’nın Diyarbakır’ın ne alakası var. Dert başka. Kobani ile Patnos’un ne alakası var. Patnos’ta belediye binasını yaktılar. Belediye binası senin neyini rahatsız etti? Bildiğiniz otobüsleri yakıyorsunuz, Kürt vatandaşlarımın arabasını yakıyorsunuz” dedi.

HERKES SUÇLU, AKP HARİÇ!
 
Kobanê için yapılan dayanışma eylemlerine tahammül edemeyen Erdoğan, Kobanê eylemleriyle ‘terör’ estirildiğini savundu. Eylemlerin arkasında tek PKK olmadığını öne süren Erdoğan isim vermeden, Kobanê CHP’nin, HDP’nin, Esad’ın olduğunu öne sürerek şunları söyledi: “Günlerdir terör örgütü ile aynı çizgide yayın yapan, terör örgünü methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, sorumsuz bazı kalemler de bunun içinde. Aynı şekilde o malum yabancı medya kuruluşları da bunun içinde var. Bu olayların arkasında Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını değerlendirmeye çalışan o Pensilvanya da var.”

IŞİD’e destek vermediklerini de savunan Erdoğan, “Bu tür iftirayı yapanlar çok açık ve sert konuşuyorum; alçaktır. Bunlar vatan hainidir. Kim bu ifadelere kullanıyorsa, hukuk da bir kaide var, iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir, kim hangi iddiayı ortaya atıyorsa bu iddiasını ispatla mükelleftir. İspat edemiyorsa alçaktır, haindir” dedi .

Erdoğan, devamında Gezi eylemlerini, 17-25 Aralık operasyonu yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kobane için eylem yapanların o dönemlerde ittifak yaptıklarını da ileri sürdü. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Demokrasi için birlik ve mücadelede ısrar etmeliyiz!

SONRAKİ HABER

Düsseldorf\'ta onbinler Kobanê için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...