26 Şubat 2011 22:23

‘Çatışmaların sorumlusu AKP olacak’

BDP’li 98 belediye başkanı, KCK’nin eylemsizlik kararı süresince AKP Hükümetinin hiçbir adım atmadığını belirterek, yaşanacak olası çatışmalardan AKP’nin sorumlu olacağını ifade etti. Ortak açıklamayı yapan Belediye Başkanı Edibe Şahin, Hükümetin politikalarına ve uygulamalarına bakıldığında PKK’ye y

‘Çatışmaların sorumlusu AKP olacak’
Paylaş

Diyarbakır’da toplanan BDP’li 98 Belediye başkanı ve 9 ilin İl Genel Meclis Başkanı, devletin adım atmaması nedeniyle KCK’nin mart ayı başında değerlendireceği eylemsizlik kararına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamaya bölge il, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel meclis başkanları katıldı. 98 belediye başkanı adına açıklamayı yapan Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Ortadoğu ve diğer dünya ülkelerinde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, yaşanan gelişmelerin halkların kaderini etkileyecek ve beraberinde değişimler getirecek gelişmeler olduğunu söyledi. Yaşanan direnişlerin, yıllardır demokrasi ve onurlu barış için mücadele eden Kürt halkının davasında haklılığı bir başka açıdan açığa çıkardığını ifade eden Şahin, halkların verdiği mücadeleyi desteklerini de belirtti.

MÜBAREK VE KADDAFİ’DEN FARKLARI YOK

Orta Doğu’daki değişim ve dönüşüme dair hükümet ve muhalefetin yaklaşımlarını da eleştiren Şahin, ülkedeki farklı kültürlere yaklaşımlar konusunda cumhuriyet tarihinde mevcut hükümette dahil uyguladıkları politikalarla,  Mübarek ve Kaddafi’nin yaklaşımından farklı olamadığını belirtti. 29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerin ardından AKP’nin Kürt siyasetçilerine yönelik başlattığı gözaltı operasyonları, tutuklamalar  ve askeri operasyonlarla  çözümsüzlük siyaseti yürüttüğünü belirten Şahin, AKP’nin çözümsüzlük siyasetinde neden devam ettiğini de sordu.
Çatışmalardan en çok etkilenen yerleşim birimlerinin seçilmişleri olarak, silahların susması ellerin tetikten çekilmesi, çağrı, beklenti ve girişimlerinin hep yanında yer aldıklarını ve bunun bir parçası olduklarını belirten Şahin, barış için başta hükümet, muhalefet olmak üzere gerekli bir çabanın gösterilmediğini söyledi. Toplumun bütün kesimlerini daha fazla çaba harcamaya çağıran Şahin, “Hükümetin bu politikaları ve uygulamaları karşısında olası tüm çatışmaların tüm vebali AKP Hükümetine ait olacaktır. Hükümetin mevcut politika ve uygulamasına bakıldığında PKK’ye yeni çağrılar yapmaya hakkımızın olmadığını düşünmekteyiz” dedi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Kürt muhalefetinin üzerinde mutabık olduğu askeri ve siyasi operasyonların durdurulması, cezaevinde bulunan Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması, seçim barajının düşürülmesi, müzakere sürecinin başlatılması, ana dilde eğitim ve benzeri taleplerinin hiçbirinin karşılanamaz talepler olmadığını ifade eden Şahin, “Yaşadığımız müddetçe de koşullar ne kadar zor ve zahmetli olursa olsun, halkımıza hizmet etmeye ve bu amaç doğrultusunda çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi. Şahin, bütün toplumsal dinamikleri, barış için sorumluluk almaya çağırdı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar yalanlara kanmayacak

SONRAKİ HABER

Şok doktrin, ABD

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...