11 Ekim 2014 14:25

Ziazan ekibi de festivalden çekildi

Altın Portakal Film Festivali önceki akşam açılış gecesiyle başladı. Pek çok sinemacı ve sinema yazarının sansüre karşı tepki olarak katılmadığı festivalin gecesinde yarışma filmleri tanıtıldı. Festivalin açılış gecesi devam ederken, festivalde Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan Ziazan’ı ekibi çekildi.

Ziazan ekibi de festivalden çekildi
Paylaş

Altın Portakal Film Festivali önceki akşam açılış gecesiyle başladı. Pek çok sinemacı ve sinema yazarının sansüre karşı tepki olarak katılmadığı festivalin gecesinde yarışma filmleri tanıtıldı.

Festivalin açılış gecesi devam ederken, festivalde Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan Ziazan’ı ekibi çekildi. Ekip tartışmalarda gelinen noktanın sağlıksız olduğunu düşündüklerini ve yarışmada yer alan iki kısa filmin sansür tepkisiyle çekildiği ortamda yarışmayı adil bulmadıklarını açıkladı. Festivalden çekilme kararı alan  meslektaşlarının ve jüri üyelerinin yanında yer alan Ziazan ekibi, sansür ve otosansür sorununun sağlıklı bir platformda tartışılabilmesini ve festivallerin sanatsal özgürlüğü her şeyin üzerinde tutmasını önemsediklerini açıkladı.

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’nun desteklediği, Derya Durmaz’ın yazıp yönettiği Ziazan, Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması’nda Jüri Ödülü ve İzleyici Ödülü’nü kazanmıştı. Film, Çok sevdiği tüpte çikolata kremasından alabilmek için amcasının valizine saklanarak, Ermenistan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan dört yaşındaki Ermeni kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, gecede  “Bir an önce sokaklarımıza huzurun gelmesini diliyorum. Festivalin de aynı huzur içinde geçmesini diliyoruz” dedi. Filiz Akın ve Fatma Girik, açılış gecesinde kırmızı halıdan el ele yürüyerek geçti. Girik, festivaldeki sansür tartışmalarına ise “Ben sansüre karşıyım. Gençliğimde senelerce Ankaralara yürüdük. Sansür yeniden hortladıysa ne kadar kötü bir şey. ” diye konuştu.

Altın Portakal’da bugün gösterilecek filmler arasında Şafakla Dönenler, Oflu Hocayı Aramak, Sivas, İki gün bir gece ve  Timbuktu gibi filmler yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Mert yarın son yolculuğuna uğurlanacak

SONRAKİ HABER

Avrupa’da IŞİD saldırılarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...