11 Ekim 2014 11:38

Mucizeler, Soğuk Cennet ve Mommy bugün Filmekimi’nde

Dün başlayan İstanbul Film Ekimi’nde bugün 20 film gösterilecek. Bu filmler arasında 2014 Cannes Jüri Büyük Ödül sahibi Alice Rohrwacher’in Mucizeler adlı filmi, Andrew Hulme’nin Soğuk Cennet’i ve yönetmen Xavier Dolan’ın Mommy adlı filmi de yer alıyor.

Mucizeler, Soğuk Cennet ve Mommy bugün Filmekimi’nde
Paylaş

Dün başlayan İstanbul Film Ekimi’nin bugünkü gösterimlerinde toplam 20 film gösterilecek. Bu filmler arasında 2014 Cannes Jüri Büyük Ödül sahibi Alice Rohrwacher’in Mucizeler adlı filmi, Andrew Hulme’nin Soğuk Cennet’i ve yönetmen Xavier Dolan’ın Mommy adlı filmi de yer alıyor. 

İşte Filmekimi’nin bugünkü gösterimlerden öne çıkan filmlerin detayları; 

MUCİZELER

Bu yaz sona ererken Gelsomina, üç kız kardeşi ve geleneklere sıkı sıkıya bağlı, arıcılık yapan babası için hiçbir şey aynı kalmayacaktır artık. Çünkü bu yaz, aileyi bir arada tutan kurallar çatırdamaya başlayacaktır: Önce gençlik rehabilitasyon programına dahil olan genç bir Alman kasabaya gelir. Kasabanın diğer ziyaretçileri ise dev ödüller dağıtan bir televizyon yarışması ile muhteşem güzellikteki gizemli sunucusu Milly olur; üstelik herkes bu yarışmaya katılmak için can atmaktadır. Mucizeler, yönetmeni Rohrwacher’a göre “İtalya’nın doğal görünümünü, mahvını ve bir tur lunaparka dönüşmesini anlatıyor.” 

SOĞUK CENNET

Bir şehir eşkıyasının öfke nöbetleriyle suçluluk hissini din yoluyla kontrol altına alma çabalarını anlatan bir hikaye, daha doğrusu bir yolculuk anlatıyor Soğuk Cennet. Londra’nın fakir East End bölgesinde uyuşturucu ve zorbalıkta kendini bulan sıradan soyguncu Dave, en iyi arkadaşı Tarık’ın ölümüne neden olunca daha önce hiç duyumsamadığı bir utanç ve pişmanlık hissine kapılır. Suçluluktan kurtulma arayışında İslamiyet’le tanışır, ne var ki kavuştuğu içsel huzur, kanunsuz geçmişince gölgelenecektir. Deneyimli kurgucu Andrew Hulme’un Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen ve yönetmenliğini yaptığı bu ilk filmi, senaryoyu da birlikte yazdığı Martin Askew’un deneyimlerine dayanıyor. Askew filmde de Dave’in amcasını canlandırıyor.

MOMMY

Yönetmenliğini, senaryosunu, kurgusunu ve hatta kostüm tasarımını Dolan’ın üstlendiği film, bazen şiddete meyilli bazense fazla sevecen sorunlu ergen oğlu Steve’i tek başına büyütmeye çalışan dul anne Diane’ın hikayesini anlatıyor. Komşuları olan Kyla bir gün hayatlarına girince, hem annenin hem de oğlun hayatları değişiyor. Uyguladığı 1:1 ekran oranı ve müzik, renk ve kurgu seçimleriyle Xavier Dolan’ın bu son filmi, birçok eleştirmen tarafından en iyi ve en olgun yapıtı olarak görüldü, jüri başkanı Jane Campion tarafından “o gerçekten dahi, filme bayıldım” sözleriyle övüldü. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir\'de 4.0 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Otuz yazardan Rojava’ya destek bildirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa