11 Ekim 2014 10:34

Nobel'li Malala'dan iki ülke başbakanına tarihi davet

En genç Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Malala Yusufzai, bugünlerde aralarında soğuk rüzgârlar esen Hindistan ve Pakistan başbakanlarını ödül törenine davet etti.

Nobel\'li Malala\'dan iki ülke başbakanına tarihi davet
Paylaş

2012 yılında Pakistan’da eğitim faaliyetlerine destek verdiği için Pakistan Talibanı tarafından başından vurulan 17 yaşındaki Malala Yusufzai ile Hindistanlı Kailash Satyarthi (60) dün, Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. 

Ödülü almaya hak kazandığını okulunda öğrenen Malala, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Malala, Pakistan ve Hindistan sınırında hafta boyunca devam eden çatışmalar sebebiyle iki ülke başbakanına çağrıda bulundu. 

Malala, “Hindistan ve Pakistan sınırında yaşananlar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Biz iki ülke arasında diyalog ve barışın sağlanmasını umuyoruz. Sayın Navaz Şerif’i ve Narendra Modi’yi barışa destek için ödül törenimize davet ediyorum.” dedi. 

İki ülke sınırında yaşanan çatışmalarda 20’yi aşkın sivil hayatını kaybetti. Hafta içinde Hindistan Başbakanı Modi’nin “Zaman değişti.” uyarısına Pakistanlı mevkidaşı Şerif, “Barış isteğimiz yanlış anlaşılmamalıdır.” açıklaması ile karşılık vermişti. İki başbakanın, bu tehditkâr ifadelerden sonra Malala’nın davetine ne cevap vereceği merakla bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD\'den uyarı: IŞİD misilleme yapabilir

SONRAKİ HABER

İzmir\'de 4.0 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...