10 Ekim 2014 23:06

Tarsus’ta provokasyon uyarısı

Tarsus Emek ve Demokrasi Platformu Tarsus’ta yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada “Tarsus’ta açığa çıkan ırkçı kalkışmanın savaş lobisinin ekmeğine yağ süreceğini düşünüyoruz” denildi.

Tarsus’ta provokasyon uyarısı
Paylaş

Tarsus Emek ve Demokrasi Platformu Tarsus’ta yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada “Tarsus’ta açığa çıkan ırkçı kalkışmanın savaş lobisinin ekmeğine yağ süreceğini düşünüyoruz” denildi.

PSAKD, EĞİTİM SEN, BES, İHD, BDP,CHP EMEP, ÖDP, KP, TKP1920, HDP, HDK Halkevleri, Musalla Halkı, Partizan yöneticilerinin katılım gösterdiği basın toplantısında konuşan Cuma Erçe eylemler esnasında parti, okul, işyeri, Türk bayrağı, Atatürk büstüne yapılan saldırıları kesinlikle tasvip etmediklerini ifade ederek, “Tarsus’ta açığa çıkan ırkçı kalkışmanın tam da savaş lobisinin ekmeğine yağ süreceğini düşünüyoruz” dedi.

Erçe açıklamanın devamında “Urfa sınır komşumuz Kobanê bölgesine yönelik IŞİD kuşatmasına karşı ülkemizde gösterilen tepkiler bir iç çatışmanın büyümesi kaygısını giderek artırıyor. Çatışmalarda ölen insan sayısı her geçen gün artıyor. Yüzlerce yaralı var. Provokasyon ortamından yararlanmak isteyen güçlere fırsat doğuyor. Daha da kötüsü bu ortamdan yararlanmak isteyen güçler bir arada yaşayan halkı karşı karşıya getirmek istiyor”dedi.

Tarsus’ta yaşanan sokak çatışmalarına ilişkin ise Erçe “İlçemizde de son günlerde yaşanan gelişmeler giderek tehlikeli bir boyut kazanıyor. Mahallelerde gün boyu çatışmalar devam ediyor. Okul binaları yakılmak isteniyor, parti binaları ateşe veriliyor. Türk, Kürt, Arap ve farklı ulusların birlikte yaşadığı ilçemizde kardeş kavgası tırmandırılmak isteniyor. Bu bir provokasyondur. Bu provokasyonun bizzat hükümet tarafından hazırlandığı açıktır” dedi. Erçe geçtiğimiz günlerde ırkçı bir grup tarafından yakılan DBP ilçe binasına gerçekleşen yakma olayını da şiddetle kınadıklarını ve sorumluların bir an önce ortaya çıkarılarak yargılanmasını istediklerini belirtti.

Tarsus’ta yaşanan olaylarda bizzat hükümetin ve devletin ilçedeki temsilcilerinin rolü olduğunu söyleyen Erçe “ilçemizde yaşanan bu tehlikeli oyuna karşı halkımızı uyanık olmaya, sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Yaşanan sürecin AKP politikalarından bağımsız olduğunu düşünmüyoruz. Bu nedenle siyasi temsilcilerin ve mülki idarenin sorumluluktan kurtulamayacağını ilan ediyoruz” dedi. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye\'nin \'koalisyon\'daki rolü belirlendi

SONRAKİ HABER

Seyhan, 10 bini aşkın kişi tarafından toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...