10 Ekim 2014 20:10

Gazetecileri özel ekip sorguladı

IŞİD’in Kobanê kuşatmasının ardından başlayan protestolarda, gazetecilerin hedef alınmasına tepki gösterildi. Kobanê’de çeşitli medya kurumlarından çalışan ve dört gün önce Türkiye’ye yasal yollardan gelen 20 gazeteci ‘özel bir ekip’ tarafından sorgulandı.

Gazetecileri özel ekip sorguladı
Paylaş

IŞİD’in Kobanê kuşatmasının ardından başlayan protestolarda, gazetecilerin hedef alınmasına tepki gösterildi. Kobanê’de çeşitli medya kurumlarından çalışan ve dört gün önce Türkiye’ye yasal yollardan gelen 20 gazeteci ‘özel bir ekip’ tarafından sorgulandı. Gazeteciler gözaltı sürelerinin üçüncü gününde açlık grevine başladılar. DİSK Basın-İş gazetecilerin gözaltında tutulmasını ve sorgulanmasını tepkiyle karşıladı.

Basın- İş, “AKP iktidarına artık hukuka saygılı olunması çağrısı yapmayacağız. Çünkü iktidarın hukukla bağını nicedir kopardığını görüyoruz. Ancak can güvenlikleri tehdit altında olduğu için Türkiye’ye sığınanların, insanlık onuruna saygı gösterilmesini beklemek en doğal haklarıdır. Habercilere yönelik saldırı ve tehditleri sona erdirin. Bu ülkenin gazetecileri bu güne kadar çok bedel ödedi. Unutmayın paranızın satın alamayacağı ve tehditleriniz ile boyun eğdiremediğiniz haberciler her zaman olacaktır” dedi.

GAZETECİLER AÇLIK GREVİNE GİRDİ

IŞİD saldırılarının artması ile Kobanê’den tahliye edilen aralarında 20 Kobanêli gazetecinin de bulunduğu 160 kişi gözaltında. Gözaltına alınanların Urfa’nın Suruç İlçesi’nde bir Fen Lisesi’nde gözaltında tutulduğu ve gözaltında tutulanların açlık grevde oldukları belirtildi.

Gözaltında tutulan gazetecilerin isimleri şöyle: Ranya Mıhamed, Dicle Sexo, Xezne Nebi, Xwinav İsa, Sara Mahmud, Nazdar Ali, Evin Ali, Dilişan İbiş, Ranya Ali, Mizgin Kurdo, Mustafa Faris, Mustafa Bali, Mustafa Mıhamed Ali, Ahmed İbrahim, Mustafa Ali, Perwer Mıhamed Ali, Mıhamed İsa,Ehmed Mustafa, Heysem Müslim ve İsa Mıhamed. (MEDYA  SERVİSİ)



ÖNCEKİ HABER

Modern Zamanlar’dan festival açıklaması

SONRAKİ HABER

Cizre\'deki Kobanê protestosunda panzer bir çocuğa çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...