10 Ekim 2014 19:25

İspanyol sağlıkçıların ebola istifası

İspanya’nın Castilla y Leon bölgesinde ebola hastası olduğu tespit edilen Teresa Romera isimli kadın sağlık çalışanının durumu kötüleşiyor, sağlık ve temizlik çalışanları önlem alınmasını istiyor. Alcorcon hastanesinde temizlik çalışanlarının tıbbi atıkları toplamayı reddettikleri öğrenildi.

İspanyol sağlıkçıların ebola istifası
Paylaş

İspanya’nın Castilla y Leon bölgesinde ebola hastası olduğu tespit edilen Teresa Romera isimli kadın sağlık çalışanının durumu kötüleşiyor, sağlık ve temizlik çalışanları önlem alınmasını istiyor. Alcorcon hastanesinde temizlik çalışanlarının tıbbi atıkları toplamayı reddettikleri öğrenildi. Castilla ve Leon bölgesi Sağlık Müdürlüğü  bunun üzerine eboladan bireysel korunma poşetleri hazırlayarak sağlık çalışanlarına dağıttı. Ancak market poşetlerine konularak dağıtılan ve gözlük, maske gibi basit önlemleri içeren poşet sağlıkçıları memnun etmedi. Publico gazetesinin haberine göre İspanyol sağlıkçılar bir kere kullanıldıktan sonra atılacak malzemelerin kendilerini korumayacağı görüşünde.

Ebola korkusu İspanya’da giderek yayılıyor. Kimileri sokağa maskelerle çıkmaya başlamış. Ebola hastası Teresa Romera’nın tedavi gördüğü Carlos III hastanesinde bazı çalışanların istifa ettiği bazılarının ise yetersiz önlemlerin alındığı mevcut koşullarda çalışmayı reddettiği belirtiliyor. El Pais’e konuşan Yardımcı Sağlık Çalışanları Sendikası Şube Başkan Yardımcısı Elvira González, “Çalışanlar sözleşmelerini tek tarafları fes etmeye başladılar” bilgisi veriyor.

ABD’DE BİR HAFTADA 5 BİN EBOLA BAŞVURUSU

ABD’de geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ebola hastası Thomas Duncan’ın ardından hastanelerin acil servisleri ebola şüphesiyle başvuru yapan doldu. Forbes’un haberine göre Duncan’ın ölümünün hemen ardından 5 bin kişi ebola şüphesiyle hastaneye koştu ancak bunlar yanlış alarm çıktı. Bir ankete göre ABD’lilerin yüzde 32 kendilerinin ya da bir yakınlarının ebola kapabileceğinden korkuyor.  Sağlık Hizmetleri Sekreteri Sylvia Mathews, “Ölüm oranı çok yüksek olduğu için insanlar dehşete düşmüş durumda. Korkuyorlar çünkü hastalık hakkındaki gerçekleri bilmeleri gerekiyor” açıklaması yaptı.

BREZİLYA’DA EBOLA ŞÜPHESİ

Latin Amerika ülkesi Brezilya’nın Cascavel kentinde bir kişi ebola şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Gineli olduğu öğrenilen 47 yaşındaki erkeğin 19 Eylül’de Brezilya’nın Amazonya bölgesine geldiği öğrenildi. Hasta karantinaya altına alındı. Ebola virüsü taşıyıp taşımadığının belirlenmesi için testlere başlanıldı. Hastayla ilgilenen hekimin de her ihtimale karşın karantina altına alındığı öğrenildi.

HAVADA BÖYLE ŞAKA YAPILIR MI?

ABD’den Dominik Cumhuriyeti’ne giden bir uçaktaki bir yolcunun “Bende ebola var, hepiniz yandınız” diye ‘şaka’ yapması panik yarattı. Uçak Dominik Punta Cana havalına iniş yaptı, özel sağlık ekipleri uçakta kontrollerde bulundu. 200 yolculu uzak iki saat boyunca karantinada kaldı. İncelemelerin ardından bir sorun olmadığı açıklaması yapıldı. Şaka yaptığı belirtilen kişinin de tıbbi kontrolden geçirildiği, yeni bir inceleme için ABD’ye geri gönderileceği öğrenildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri keyfi olarak işten atamazsınız

SONRAKİ HABER

Soma AŞ patronu: Ya eski düzen ya kapatma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...