10 Ekim 2014 19:22

İşçileri keyfi olarak işten atamazsınız

Deva İlaç Fabrikası’nda çalışan 24 işçinin işten atılmasının ardından ortak açıklama yapan Hekim, Eczacı ve Kimya Mühendisleri Odası, “İşçileri keyfi olarak işten atamazsınız” dedi.

İşçileri keyfi olarak işten atamazsınız
Paylaş

Deva  İlaç Fabrikası’nda çalışan 24 işçinin işten atılmasının ardından ortak açıklama yapan Hekim, Eczacı ve Kimya Mühendisleri Odası, “İşçileri keyfi olarak işten atamazsınız” dedi.

20 Haziran’dan başlayarak Deva İlaç Çerkezköy Fabrikası’nda 24 işçi, Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldı. İşçiler 1 Temmuz’da kurdukları direniş çadırı ile sendikalaşma haklarına sahip çıkmaya devam ediyor.

İstanbul Tabip Odası’nda yapılan basın toplantısında konuşan İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Durmaz, işçilerin Petrol-İş’e üye oldukları için işten atıldığını belirterek, “Sendikalaşma üzerindeki engeller ne yazık ki hemen her gün yeni bir iş kolunda karşımıza çıkıyor. İşverenler sendikasız işçi çalıştırmayı bir marifet olarak görüyor” dedi. Durmaz, Çalışma Bakanlığı’nın ve hükümetin işçilerin haykırışlarına sessiz kaldığını ifade etti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Samet Mengüç, “Sağlık sektöründe taşeron, gündelik işçi çalıştırırsanız toplumun sağlığını riske atmış olursunuz. Bizim sağlık açısından verdiğimiz mücadelenin çıkış noktası budur” diye konuştu.

Atılan ilk işçilerden Petrol-İş Sendikası Şube Yöneticisi Yılmaz Akay ise, Deva İlaç Fabrikası’nın 2010 yılından beri bu tutumu sürdürdüğünü belirterek, “İçerde şeflerin, müdürlerin hepsi sendikalı işçilerin peşinde, işçilerin psikolojisi bozuk. Her an işten atılma korkusuyla yaşıyorlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kros Otomotiv’e uyarı

SONRAKİ HABER

İspanyol sağlıkçıların ebola istifası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...