10 Ekim 2014 18:09

IŞİD saldırılarında yaralananlar ziyaret edildi

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ile HDP Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri Leyla Uyar ve Saniye Seçgin Küçük Dikili Mahallesinde IŞİD taraftarı salsırısı karşısında polisin müdahale etmemesini protesto sırasında yaralanan İzzet Bahadır'ı ve ailesini ziyaret etti.

IŞİD saldırılarında yaralananlar ziyaret edildi
Paylaş

Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ile HDP Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri Leyla Uyar ve Saniye Seçgin Küçük Dikili Mahallesinde IŞİD taraftarı salsırısı karşısında polisin müdahale etmemesini protesto sırasında yaralanan İzzet Bahadır'ı ve ailesini ziyaret etti. Polisin attığı gaz bombası ile kolundan ve göğsünden yaralanan Bahadır'a geçmiş olsun dileyen belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcısı aile ile görüştü.

Yaşananların 12 Eylül darbesi öncesini hatırlattığını belirten Kadir Özdemir, "O dönemde halkları nasıl birbirine düşürmek istediklerini gördük. Ortada büyük bir oyun var büyük bir senaryo var. AKP iktidarı da bu senaryonun baş aktörüdür" dedi. AKP'nin Ortadoğudaki kendi zihniyetini Anadolu halklarının ortasına gömdüğünü dile getiren Özdemir, "Sağ duyulu bütün halklar bu işin içinden çıkacaktır" dedi. Seyhan Belediyesi olarak Suruç'a bir gecede bir tır ardım gönderdiklerini belirten Özdemir, "sizlerin yanınızdayız" diyerek aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP KÜÇÜKDİLİ’DEKİ SALDIRILARI KINADI

Kobane’ ye yönelik saldırıları protesto etmek isteyen vatandaşlara yönelik selefi gurupların ve polisin saldırıları sonucu sokak çatışmalarının büyüdüğü Adana Küçükdikili Mahallesi’nde Hakim Ballı ve İzzet Bahadır adında iki kişi kurşunla yaralandı.

Konuya ilişkin mahalleye ziyarette bulunan HDP heyeti Adana Küçükdikili SEYMER önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP adına basın açıklamasını okuyan Dilara Akgöz, Adana ve diğer illerde yaşanan benzer saldırıların devletin katliam provası olduğunu ifade etti. Hükümetin kışkırtıcı açıklamalarında HDP ve DBP ‘yi sorumlu ilan ettiğini dile getiren Akgöz, bu katliam girişimlerinin halkların onurlu mücadelesiyle boğulacağını belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buğday ile koyun gerisi oyun

SONRAKİ HABER

Bozcaada için referandum önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...