10 Ekim 2014 14:44

Atalay HDP'yi hedef aldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP'nin Kobanê için acil destek çağrısına atıfta bulunarak, "Sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar" dedi. Atalay ayrıca "Türkiye’nin güvenli bölge sağlanmadan Kobani’ye girmesi meşru olmaz" dedi.

Atalay HDP\'yi hedef aldı
Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP'nin Kobanê için acil destek çağrısına atıfta bulunarak, "Sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar" dedi. Atalay ayrıca HDP'yi "Sözde özgürlük savunucusu" şeklinde niteledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. HDP'nin dün Diyarbakır'da gerçekleştirdiği toplantıya atıfta bulunan Atalay, "Genel Başkanı dün bir basın toplantısı yaptı. Dikkat ederseniz terleyen bir basın toplantısı yaptı. Yaptıkları hukuksuzluğa gerekçe bulmaya çalışarak basın toplantı yaptı. 'Bu kargaşayı biz yaptık ama gerekçelerimiz vardı' diye bir açıklama yaptı. Bunların hiçbirinin altı dolu değil. Siyasi parti üyesi olarak şunları söylemek isterim. Siyaset kolay değil. Ömür boyu şiddetin desteğinde siyaset yapanlar biraz siyaset yapar gibi oluyorlar ancak sonra o şiddetin gölgesine sığınıyorlar. HDP'nin yaptığı budur. Genel Başkan Türkiye'yi kucaklayan tavrını bitirmiştir. HDP'yi Türkiye partisi olarak kurdular ama ne kadar göstermelik olduğu ortaya çıktı" şeklinde HDP'yi itham edici ifadeler kullandı.

HDP'nin Kobanê için acil destek çağrısını da değinen Atalay, "Sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar" dedi. Atalay, çağrıda insanların sokağa çağrıldıklarını belirterek, siyasi partinin yapması gereken işin "miting" olması gerektiğini iddia etti.

"Siyasi parti bir miting yapabilir. Başka açıklamalar yapabilir. Ama eğer insanları sokağa çağırıyorsa bu siyaset değildir" diyen Atalay, HDP'yi "Sözde özgürlük savunucusu" olarak niteledi.

HDP'yi Türkiye'ye vandalizm yaşatmakla suçlayan Atalay, milletin yanlışı gördüğünü iddia ederek, onbinlerin eylemlerini görmezden gelerek, "Kürt vatandaşlarımız da ilgi göstermedi, sadece marjinal bir grup katıldı" dedi. Atalay ayrıca polis kurşunu ile yalnızca bir yurttaşın yaşamını yitirdiğini diğerlerinin ise kendi aralarındaki kavgada birbirilerini vurduklarını iddia etti.

‘GÜVENLİ BÖLGE SAĞLANMADAN TÜRKİYE'NİN KOBANİ'YE GİRMESİ MEŞRU OLMAZ’

Beşir Atalay, Suriye politikasında daima uluslararası hukukun içinde kaldıklarını ileri sürerek; “Suriye’de fiili bir durum olacaksa uluslararası hukukun içinde ve camiada olmalı. İnsani yardımları biliyorsunuz hep açık kapı politikası uyguladık. Buradaki maliyeti sizler biliyorsunuz. İlk 3 gün 130 bin kişi geldi zaten Kobani’nin nüfusu 200 bin civarı. Militanlar dışında kimse orada kalmadı. Biz ayrım yapmadık. Suriye politikamız Suriye’deki bütün vatandaşlar için aynıdır. Bizim burada ayrım yapmadığımı uluslararası toplum da bilir.Bizim yürüttüğümüz politika bu. Diplomatik süreçlerde de tezimiz belli. Açık ve net bir politika izledik. Esad rejimi konusunda aktif bir tutum olmazsa uluslararası toplu uyardık. İlk baştaki muhalefete ciddi destek verilseydi bu terör gruplarının hiçbiri olmazdı. Bu konuda yürüttüğümüz tavır açıktır. Suriye’nin içine girip askeri harekette bulunmadık bulunamayız. Tezimiz şu; Çıkardığımız tezkere ülkemizi güvenliğini almak için bize her türlü yetkiyi veriyor. Bizim uluslararası camiyle ile görüşmemiz burada güvenli bölge oluşturulmasıdır. Türkiye’nin güvenli bölge sağlanmadan Kobani’ye girmesi meşru olmaz. Bunu biliyoruz" diye konuştu. (ANKARA)




 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê protestolarının bilançosu

SONRAKİ HABER

Kobanê yardım koridoru, ABD İncirlik’i istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...