10 Ekim 2014 14:00

Ölü sayısını açıkladı muhalefeti suçladı

Kobanê eylemlerinde ölen ve yaralananların sayılarını açıklayan İçişleri Bakanı Efkan Ala yaşananlardan Ana Muhalafet Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı suçladı.

Ölü sayısını açıkladı muhalefeti suçladı
Paylaş

Kobanê eylemlerinde ölen ve yaralananların sayılarını açıklayan İçişleri Bakanı Efkan Ala yaşananlardan Ana Muhalafet Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı suçlayarak, “HDP MYK’sından sonra bir çağrı gerçekleştirdiler. Siyasi mantıktan yoksun bir çağrıydı bu. Türk vatandaşlarını sokağa, şiddete davet ettiler” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala basın açıklaması yaparak Kobanê eylemlerinde ölen ve yaralananların sayılarını açıkladı. Olayların 35 ili etkilediğini söyleyen Ala bilançoyu şöyle açıkladı: “Bu eylemlerde 31 kişi hayatını kaybetmiştir. 31 kişiden büyük çoğunluğu karşılıklı grupların şiddet eylemlerinde hayatını kaybetmiştir. 139’u güvenlik görevlisi olmak üzere 351 kişi yaralanmıştır. Bingöl’de meydana gelen hadisede emniyet müdürümüze saldırı olmuştur. Bu saldırıyı yapan 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. 6-10 Ekim tarihleri arasında şiddet eylemlerine katılan 1024 şahıs gözaltına alınmış, 58’i tutuklanmıştır.”

HDP MYK’sının açıklamalarını hedef Ala, “Bir çağrı gerçekleştirdiler. Siyasi mantıktan yoksun bir çağrıydı bu. Türk vatandaşlarını sokağa, şiddete davet ettiler” diye konuştu. Bir haftadır 77 milyonun zararına olan bir hafta geçirdiklerini ileri süren Ala, “Yapılan açıklamalara baktığımızda kelimeler arasına gizlenmiş sokak hareketleri desteklenir bir dil kullanılmıştır” diyerek yaşananlardan Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ı sorumlu tuttu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

2014 Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Kobanê protestolarının bilançosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...