10 Ekim 2014 13:19

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu’nun aklına ihtiyacımız yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl’deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında faillerin ‘cezalandırıldığını’ söyledi. Kılıçdaroğlu’nun yeni tezkere teklifine tepki gösteren Davutoğlu, “Yaptığı sorumsuzluktur. Ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kılıçdaroğlu’nun aklına da şeyine de ihtiyacımız yok. Sadece sussun” dedi.

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu’nun aklına ihtiyacımız yok
Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl’deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında faillerin ‘cezalandırıldığını’ söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni tezkere teklifi hakkında söylediklerine tepki gösteren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu için çok ağır ifadeler kullandı. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu için “Yaptığı sorumsuzluktur. Ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kılıçdaroğlu’nun aklına da şeyine de ihtiyacımız yok. Sadece sussun” dedi.

Başbakan Davutoğlu, dün Bingöl’deki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Hastanede yaralı Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i ziyaret eden Davutoğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Dün gece Bingöl’de alçakça bir saldırı oldu. İki kahraman görevlimiz şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyorum. Gece boyu İçişleri Bakanımız ile bütün detayları takip ettik. Bu saldırının faili teröristler, 1-2 saat içerisinde cezalandırıldı” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN YAPTIĞI SORUMSUZLUKTUR

Konuşmasında Kobanê için yapılan eylemelerde ölen otuzun üzerinde insanı görmeyen ve buna dair bir şey söylemeyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kılıçdaroğlu’yu anlamanın mümkün olmadığını öne süren Davutoğlu, “Bir yandan sükûnet telkininde bulunuyor bir yandan hükümetimizi suçluyor. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı sorumsuzluktur. Ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kimse IŞİD’e yardım yapıldığı tezini ispat edemez” dedi. Kılıçdaroğlu’nun son derece komik bir teklifte bulunduğunu iddia eden Davutoğlu, “Yeni bir tezkere Kobani. Yarın IŞİD Haseki’ye saldırdığında her bir il için, ilçe için ayrı ayrı tezkere mi çıkaracağız. Tek bir çabası var Esad’ı korumak. Facia yaşanırsa sorumlusu Esad’dır” diye konuştu.

‘SADECE SUSSUN’

“Kulağı duymuyor ama bir kez daha sesleniyorum” diyen Davutoğlu Kılıçdaroğlu için şunları söyledi: “Türkiye IŞİD’e de Esad rejimine de karşıdır.  Türkiye’deki mevzuatı da bilmiyor. Yeni bir teklif getiriyor. Zarar görenlere tazminat verilsin diye. O bunu düşünürken biz zaten yardımları başlattık. Bu tür durumlarda devlet otomatik olarak devlet terör mağdurlarının yanındadır. Onun hayallerinin ötesindedir. Bütün vatandaşlarımızın zararları tanzim edilecek. İlk gün talimat verdik. Kılıçdaroğlu’nun aklına da şeyine de ihtiyacımız yok. Sadece sussun. Onun fikrine ve aklına ihtiyacımız yok.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te gerginlik sürüyor

SONRAKİ HABER

2014 Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...