10 Ekim 2014 13:01

Antep’te gerginlik sürüyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziantep İlçe Binalarına yönelik gerçekleşen saldırıların ardından DBP tarafından dün Şahinbey İlçe Binası’nda bir açıklama yapıldı. Yaşananları değerlendiren İlçe Başkanı Ali Şimşek, provokasyonun doğrudan devlet tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Antep’te gerginlik sürüyor
Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gaziantep İlçe Binalarına yönelik gerçekleşen saldırıların ardından DBP tarafından dün Şahinbey İlçe Binası’nda bir açıklama yapıldı. Yaşananları değerlendiren İlçe Başkanı Ali Şimşek, provokasyonun doğrudan devlet tarafından yapıldığına dikkat çekti. Şimşek açıklamasında ayrıca biran önce siyasilerin ve iktidar sözcülerinin dilini değiştirmesi ve herkesin kendi tabanında sağduyu çağrısı yapması gerektiğini belirtti.

KOBANE İÇİN TOPLANAN YARDIMLARI YAKTILAR

Ateşe verilen ilçe binasında Kobane için toplanan yardım malzemelerinin bulunduğunu belirten Şimşek, önce içeri girilerek mevcut iki adet tüpün dışarı çıkarıldığını, ardından malzemelerin ateşe verildiğini aktardı. Şimşek ayrıca olayın duyarak binaya geldiğindeki gözlemini ise şu sözlerle anlattı: “Bizzat polisin gözetiminde gerçekleşmiş bir eylemdi. Saat 8’de binaya ulaştığımda bina abluka alınmıştı, halen yanıyordu. Polis de oradan buraya müdahale ederek yangını söndürmeye çalışan insanlara gaz bombalarıyla saldırıyordu.”
Şimşek şu ana kadar yaptıkları eylemlerin kesinlikle şiddet içermediğini belirtti ve gelişmeleri şu sözlerle anlattı: “Antep’te de tüm yurtta olduğu gibi Kobane ile dayanışma çerçevesinde halkın haklı tepki gösterme eylemleri vardı. Örneğin bir gün önce Yeşilsu’da toplanarak AKP önüne çelenk bırakmak suretiyle düşünce özgürlüğü çerçevesinde eylemimizi gerçekleştirdik. Bizim bugüne kadar yaptığımız tüm eylem ve etkinlikler doğal seyriyle başlamıştır ve bitmiştir. Biz kesinlikle şiddete yönelten bir girişimde bulunmadık. Burada yaşananlar da kesinlikle planlı işlerdir.”

Ellerinde silah, bıçak, balta ve benzeri aletlerle saldırı halindeki gruplar aynı gün Şehitkamil İlçe Binasını da ateşe vermişlerdi. Grupların saldırıları sonucu dün gece 4 kişi hayatını kaybetti, ikisi ağır olmak üzere 9 kişinin de çeşitli hastanelerde yaralı olarak tedavi altında olduğu belirtildi.

PROVOKASYON DEVAM EDİYOR

DBP’nin ikinci açıklaması 15:00 da Şehitkamil İlçe Binası önünde gerçekleşecekti fakat burada da toplananlara polisin saldırması sonucu toplantı yapılamadı. İlçe binalarının bulunduğu noktalarda yer yer sokak aralarında toplanan gençlere polisin saldırısı sürüyor.

Karşıyaka ve civarındaki mahallelerle Şahinbey’e bağlı Barak Mahallesi civarında yine bazı grupların toplanmaya başladığı gibi bilgilerin yanında, yine provokasyon olması muhtemel “Sokağa çıkma yasağı var” gibi söylemler de gelen bilgiler arasında. Olaylardan endişe eden esnaf bu mahallerde kepenk kapatıyor. Yine bu mahallerden gazetemize ulaşan bilgiler arasında olaylar için kalabalık toplamaya çalışanların ev ev dolaşarak kendilerine katılmak üzere erkekleri çağırdıkları aksi durumda da kadınlara tecavüz etmekle tehdit ettikleri gibi ifadeler var. Ayrıca dünkü provokasyonda okullara saldırı olacağı gerekçesiyle çocuklarını okula göndermeyen veliler bugün de özellikle bu mahallerde bu tutumlarını sürdürdüler. Açık bazı okullarda da öğrenciler bizzat okul müdürlerinin öğrencileri “gelmeyin” şeklinde uyardıklarını söylediler. (Antep/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cem Garipoğlu intihar etti

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu’nun aklına ihtiyacımız yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa