10 Ekim 2014 11:01

Ankara'da akademisyenler ve öğrenciler serbest bırakıldı

Ankara Üniversitesi'nde gözaltına alınan 14 öğrenci ile 5 akademisyen emniyetteki ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı. Akademsyenler gözaltındaki arkadaş ve öğrencilerini yanlız bırakmadı

Ankara\'da akademisyenler ve öğrenciler serbest bırakıldı
Paylaş

Ankara Üniversitesi'nde gözaltına alınan 14 öğrenci ile 5 akademisyen emniyetteki ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde öğrenciler, dün öğle saatlerinde Kobanê'ye destek vermek amacıyla eylem yaptı. Polisin tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulunduğu eylemde, öğrenciler ile polis arasında çatışma yaşandı. Kampüs içine giren polis 14 öğrenciyi gözaltına aldı. Öğrencilerinin gözaltına alınmasını engellemeye çalışan 5 öğretim görevlisi de polislerce gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, emniyetteki ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı.

AKADEMİSYENLER ARKADAŞLARINI YANLIZ BIRAKMADI!

Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebebi Kampusuna yapılan polis saldırısından sonra göz altına alınan akademisyen ve öğrencilere, üniversitenin diğer akademisyenler sahip çıktı. Ankara emniyeti önünde basın açıklaması yapan akademisyenler, polisin Cebeci Kampusuna saldırısını kınadı.

Ankara emniyetinde bulunan 5 akademisyen ve 14 öğrenciye sahip çıkmak üzere bina önünde basın açıklaması yapan AÜ'lü akademisyenler, polisin Cebeci Kampusuna hukuksuz ve saldırgan tavırla girdiğini ifade etti. Polisin kampusa yönelik saldırısını "Azılı katiller"e benzeten Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Ydr. Doç. Özlem Albayrak, öğrencilerin demokratik tepkilerini gerçekleştirirken saldırıya maruz kaldığını söyledi. Kampus içinde ve dışında tehdit yokken polisin kampus içindeki binaları dahi bastığına dikkat çeken Albayrak, "Ben kendi öğrencilerimi polisten  koruyabilmek için kendi odama kilitlemek zorunda kaldım" dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Havadan başka özelleştirecek bir şey kalmadı\'

SONRAKİ HABER

DBP amblemini değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...