09 Ekim 2014 22:40

Antep'te DBP binaları ateşe verildi, 4 kişi yaşamını yitirdi

3 gündür eylemlerin sürdüğü Gaziantep'te bugün merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP ilçe binaları ateşe verildi. Çıkan olaylarda 4 kişi yaşamını yitirdi, 20'nin üzerinde yaralı var.

Antep\'te DBP binaları ateşe verildi, 4 kişi yaşamını yitirdi
Paylaş

3 gündür eylemlerin sürdüğü Gaziantep'te bugün merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP ilçe binaları ateşe verildi. Çıkan olaylarda 4 kişi yaşamını yitirdi, 20'nin üzerinde yaralı var.

Barak ve Vatan mahallelerindeki olaylarda Kobanê eylemlerine faşist gruplar saldırırken tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1'i polis memuru 20'nin üzerinde kişi, kurşun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kentteki hastanelere götürülen yaralılardan 15 yaşındaki Süleyman Balcı, 16 yaşındaki Sevgi Alıcı, 27 yaşındaki Ömer Uçeker ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Ölen 4 kişinin cesedi, otopsi için morglara alındı.

Med Nuçe'de konuşan DBP Antep İl Eş Başkanı Bedran Fermanoğlu,  "Şahinbey ilçe binamızı yaktılar ve oradaki kişi katledildi" dedi.


OLAYLAR NASIL TIRMANDI?

Antep muhabirimiz Kader Bayram, Antep'teki olayların "Geliyorum" dediğini belirterek gün içerisinde Van, Üçoklar ve Barak mahallelerinde "okullar basılıyor" iddiasıyla velilerin tedirgin edildiğini, bunun üzerine velilerin okullara akın ederek öğrencileri okuldan aldığını söyledi.

Daha sonra Barak mahallesindeki kahvehanelerde ülkücülerin toplandığı ve silahlandığı duyuldu. Muhabirimiz, öğrencilerden birine "Neden erken geldiniz" sorusunu sorduğunu ve "4'te eylem olacakmış. O yüzden" yanıtını aldığını aktardı.

POLİS ÖNLEM ALMADI

Yine Antep'ten, henüz ölüm haberleri gelmeden 2 saat önce Twitter'dan yazan Ahmet Aslan da şunları söyledi: "Antep'te Vatan Mahallesinde hizbullahçılar ve bir ülkücü Allah-ü Ekber sloganları ile polis panzerini önünde halka saldırıyor. Antep Vatan mahallesinde yoğun silah sesleri geliyor. Polis kalabalığın yukarı doğru çıkmasını engellemek zorunda ama hiç bir şey demedi. Silah sesleri her tarafı kapladı. Vatan Mah de  polisin etkili tutumu olayları önler herhangi bir ölümü burada kimse kaldıramaz. Yalnız aşağı sokakta polis önlem almalı.Tekbir sesleriyle sokakları dolaşan bu grubu durdurmalı. Şu anda gruplar birbirine uzakta ama yakınlaşırşarsa tehlike büyük.İki grupta silahlı çünkü. Ve biz de tehlikedeyiz en kötüsü iki grup arasında işimizi yapmaya çalışmak olacak ama bu mümkün görünmüyor. Son söyleyeceğim şu silah sesleri yükseliyor ve polis derhal iki grubu birbirine yakınlaştırmadan herkesi dağıtmalı..." (ANTEP)

ÖNCEKİ HABER

Hesaplar daha çok şaşacak!

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da polis 2 çocuğu silahla yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...